Haapsalu linnavolinik: Valdo Maisalu

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

valdo-maisaluLääne Elu tutvustab kõiki Haapsalu linnavolikogu liikmeid.

Valdo Maisalu lühiiseloomustus: Heasüdamlik ja emotsionaalne, tahab siiralt maailma parandada, aga on puhuti liiga mõjutatav.

Ainuke praeguses volikogus, kes on olnud esimeses sõjajärgses linnavolikogus aastal 1993. Kokku on ta olnud kuues koosseisus seitsmest, ta jäi välja vaid eelmisest koosseisust. Õiguskomisjoni liige.

Kaua aega olnud linnamaju ja linnavara haldavas linnavaraametis, praeguses Haapsalu Linnamajanduse ASis.

Nüüd on tal Linnamajandusele konkurentsi pakkuv Haapsalu Majahaldus OÜ.

Maisalu sõnul ei ole volikogus suurt muutunud: koalitsioon sõidab teerulliga üle, opositsioon, kuhu tema kuulub,  midagi teha ei saa.

„Eks seal hakka igav,” kartis Maisalu.

Maisalu meenutas, et algusaastail, mil Andres Lipstok juhtis volikogu, arvestati arukate ettepanekutega, opositsioonile anti aseesimehe koht. Nüüd on võim magusam, võimuliit ei taha seda enam jagada ja Kalju Aigro on aina aseesimees.

Maisalu oli valmis möönma, et toona võis volikogus olla rohkem arukaid inimesi.

„Kolmandik on neid, kes ei jaga ööd ega mütsi. Isegi Toompeal on samamoodi,” ütles Maisalu. Ta ei osanud põhjendada, miks selliseid inimesi valitakse või miks targad ja töökad ei osutu valituks.

„Ise ei tahaks päris loll olla,” naeris Maisalu küsimuse peale, kas tema kuulub tarkade ja töökate või nende teiste hulka. Maisalu ei pea õigeks, et volikogu komisjoni koosolekuist kolmandik on elektroonilised. See tähendab, et telefoni teel küsitakse, kas oled nõus, ja kogu lugu. Arutelu ei ole. See käib kõigi komisjonide kohta ja nüüd tahab volikogu seda koosoleku viisi põhimäärusega põlistada.

Kuigi sotsid on opositsioonis, tahavad nad linnaelus kaasa rääkida ja lubavad võimu mugavat olekut segada.

„Linna põhimäärusse teeme hulga ettepanekuid,” lubas Maisalu.

Häälte arv: 66
Sotsiaaldemokraatlik Erakond

Sündinud 16.6.1948

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Bart
10 aastat tagasi

Ise küsin,vastan ja naeran.