Arenduskeskusel tuleb keskenduda nutikate töökohtade loomisele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Andres Huul

Läänemaa arenduskeskuse (LAK) mullune tegevus pälvis täna ettevõtluse arendusekeskuses (EAS) peetud arutelul kollase värviga tähistatud hinnangu, mis tähendab, et üldiselt on asi hästi, aga saab veel paremini.

„Igas valdkonnas oli meil tublisid saavutusi,” ütles EASis ettekande teinud LAKi juhataja Andres Huul (pildil). Kõrgeim, punase värviga antav hinnang jäi aga saamata, sest majandusministeeriumi esindaja leidis, et LAKil võiks olla selgem plaan nutikate töökohtade loomiseks.

„See on meie arenguülesanne,” ütles Huul.

Huuli sõnul on LAK tegelnud nutikate töökohtadega, aga nüüd tuleb neil koostada selline tegevusplaan, mis võimaldab jälgida, mida on tehtud ja kuhu liigutud.

Huule sõnul arendavad Läänemaal nutikaid tegevusi kompetentsikeskus ja värskelt loodud innovatsioonikeskus. Mõlema käivitamisel on olnud oluline osa ka LAKil, lisas Huul.

Nutikad töökohad on info– ja kommunikatsioonitehnoloogilised lahendused, mis tõstavad ettevõtete tootlikkust.

Samasugusel hindamisel aasta tagasi sai LAK kõrgeima, rohelise värviga tähistatud hinnangu. Punast värvi hinnang tähistab läbikukkumist. Sellele peaks järgnema ajurünnakut, kuidas asja parandada. Huule sõnul ei ole seni ükski arenduskeskus sellist hinnangut pälvinud.

Hindamisel vaevad maakondlike arenduskeskuste rahastajad, ministeeriumid, omavalitsuste esindajad jt, kas arenduskeskus täidab oma ülesandeid, kas kõik tegevusalad on kaetud, kas on ellu viidud kõik, milleks on raha eraldatud.

Huul tõstis eelmisest aastast esile käsitööliidu aktiveerumist ja Läänemaa ettevõtlike noorte koostööseltsi LENKS tegevust. Peagi avatakse investorveeb, mis tutvustab esialgu eesti ja inglise, aga peagi ka soome ja vene keeles  maakonna tööstusalasid ja ettevõtlusvõimalusi.

Teist aastat tegutses Läänemaal õpilasmalev, selle taga on LAKi ja omavalitsuste koostöö. Mullu käis õpilasmalevas töö koos ettevõtluse õppimisega.

„Meie peamine ülesanne on nõustamine,” ütles Huul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

hmm, innovatsioonikeskus pole ennast selgelt määratlenud ning eesmärkidest ei ole aru saada, et see töökohtade loomisesse ka reaalselt panustab. LAKi roll, mõnel koosolekul juttu rääkida- jääb vist lahjaks, et seda saavutuste nimistusse lisada.
Majandus on konkreetne asi- kui räägime nutikatest töökohtadest, siis mitu neid täpselt ikka tekkinud on? Muidu võib ju öelda, et päike ka loob nutikaid töökohti, sest paistab nende inimeste peale, kes neid töökohti loovad. Rohkem tegusid peaks olema võimalik näha.

see
9 aastat tagasi

käsitööliidu aktiveerimine,õpilasmalev- kas natuke lahjaks ei jää ? Meil ju linnas eraldi palgal inimesed,kes tegelevad noorsootööga,kultuuriga jne.Mida nemad siis oma kabinettides teevad.Tundub,et siin riigis käibki igal sammul dubleerimine.Ja kuna riik on nii pisikene,siis toimib kenasti ringaitse-sina kiida minu saavutusi,mina kiidan sinu.Reaalsusest ei taha keegi rääkida,sest see on kurb ja masendav…

läänlane
9 aastat tagasi

kõrgeim hinnang on siis punane või roheline?

just,
9 aastat tagasi
Reply to  läänlane

lugesin ka ja jäi arusaamatuks, mida see punane siis lõpuks ikkagi tähendab… 😛

nutikas töökoht
9 aastat tagasi

on luua nn. moodsa kunsti sund taieseid, vaba aega laialt ja alla 37000 euri tk. eest ei maksta