Juhtkiri: Kas nii või naa?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linna võimuliidus on tüli majas. Reformierakond leiab, et n–ö avatud komisjone ei ole vaja. Volikogu on demokraatlikult valitud, iga valija saab volinikelt aru pärida ja komisjoni istungeist osa võtta, keelatud ei ole ettepanekuid teha. Omast kohast täiesti õige, aga nüüdseks pisut hiljaks jäänud jutt.

Kolm ülejäänud erakonda volikogus leiavad, et avalikkust tuleb valitsemisse rohkem kaasata. Nende seas on ka Reformierakonna koalitsioonipartner Keskerakond. Reformil on volikogus kaheksa häält, ülejäänuil 13. Keegi peab järele andma või sünnib uus võimuliit.

Linnakodanike kaasamine on iseenesest hea mõte, ent praegune vastasseis võinuks olemata olla, kui üht valimiste ajal õhku paisatud uitmõtet oleks enne käikuandmist põhjalikumalt kaalutud. Praegu kutsuti inimesi esmalt ennast komisjonidesse üles andma ja alles siis hakati arutama, kuidas tegelik töö komisjonis välja näeb või milliseid volitusi linnakodanikele anda.

Neljapäeval selgub, mis saab natuke enneaegu sündinud lapsukesest. Praegu paistab, et üheks komistuskiviks võib saada komisjoniliikmete tasustamise küsimus. Raha asjus on igaühel oma arvamus, kokkuleppele jõudmine võib osutuda keeruliseks ja lõppeda hea idee fiaskoga.

Samal ajal — selles võib olla üsna kindel — ei mõelnud saadavale hüvitisele mitte ükski inimene, kes ennast komisjoni pakkus. Pigem võib selline arutelu neid solvata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kersti Lõhmus
10 aastat tagasi

See komisjonidesse kaasamise asi läks nüüd küll kehvasti. Ma ei saa küll kõikide soovi avaldanute eest rääkida, aga usun, et mitmed (nagu ka mina) uskusin tõsimeeli, et komisjonidesse kaasatakse nn sisuinimesi e neid, kes ühes või teises valdkonnas oma teadmiste ja kogemustega võiksid kaasa rääkida, kuulumata ühtegi erakonda.
Nüüd on asjal kehva maik juures ja ausalt öeldes – sellistes mängudes osaleda ei soovi (ei ründes ega kaitses)

Ma olen
10 aastat tagasi

…kõikidel valimistel käinud.Kui oleks võimalik,käiks mitu korda igal valimisel. Ja seda teadmisega,et valin teatud erakonda-inimest. Ja nüüd tahab KEEGI muuta volikogu komisjonide töö talguks ?? Et paneme nime kirja ja kes tuleb,see tuleb? Mis mõte on siis üldse valimistel ?Gen.