Eakad saavad jätkuvalt linnaliinibussis tasuta sõita

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Et Haapsalu eakad ja puudega inimesed saaksid ka tänavu linnaliinibussis tasuta sõita, maksab linnavalitsus bussifirmale M.K.Reis–X 61 663 eurot.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare sõnul on tänavune summa mullusest pisut väiksem, sest sõidusoodustusega inimesi on vähem. Sõidusoodustust võimaldav kaart oli 10. detsembri seisuga 2368 linnakodanikul.

Õiguse sõita Haapsalu linnaliinibussis annab sõidukaart, mille vormistab linna sotsiaalosakond. Selleks on vaja esitada linnavalitsusele kas pensionitunnistus või muu soodustust võimaldav dokument, selgitas Rootare.

Bussifirmaga sõlmitava lepingu aluseks võetaksegi väljastatud sõidukaartide arv.

„Kui lepingusumma jagada sõidukaardi omajate vahel ära, ei tulegi summa kuigi suur,” ütles Rootare. „26 eurot inimese kohta aastas.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pensionär maalt.
10 aastat tagasi

Muidugi on see väga tänuväärne ettevõtmine, võimaldada eakatele, kelle sissetulekud on päris Euro-riikide eakaaslaste omadest kordi madalamad, tasuta ühistranspordi kasutamist. Maalt vaadates tundub aga, et meile tehakse igal sammul liiga. Maapensionäridele võiks ju samuti soodustusi teha. Mina isiklikult sooviksin mingitki autokütuse kompensatsiooni, sest vahetatud puusad ei luba mul kõigele vaatamata 3 km. kaugusele, bussipeatusse kõndida.