Tapmisi ja mõrvu oli mullu rekordiliselt vähe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud aastal langes tapmistes ja mõrvades elu kaotanud inimeste arv esimest korda Eesti taasisesisvumisajal alla 50 piiri.

Möödunud aastal kaotas tapmise või mõrva läbi elu 43 inimest, 2012. aastal oli 63 ja 2011. aastal kokku 65 inimest, vahendas BNS.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et juhtumeid, kus ohver ja tapja teineteist ei tundnud, oli vaid mõned üksikud. “Võimalus tänaval hukka saada Eesti sisuliselt puudub,” sõnas ta.

Vaheri sõnul on üle 80 protsendi tapmistest ja mõrvadest kas otseselt või kaudselt seotud alkoholiga ning enamasti on tegemist ühise alkoholitarbimise käigus tekkinud tüliga. Ka on tapmiste ja mõrvade puhul enamasti olemas seos varasema konfliktiga või on veretööle eelnenud pikaajaline lähisuhtevägivald.

Läänemaal ei olnud mullu ühtegi tapmist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments