Lääne Elu paberleht 14. detsembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pilt: Ott
Pilt: Ott

Nõval umbusaldatakse vast valitud vallavanemat

Nõva uus vallavanem, 30 aastat kohapeal elanud Tõnu Raag sai ametis olla nädala, sest neljapäeval algatas volikogu tema vastu umbusaldusavalduse. 5. detsembril valisid volinikud Raagi vallavanemaks nelja poolthäälega seitsmest. Nõva vallavolikogu esimees Peeter Kallas ütles, et Raagi valimine vallavanemaks oli tööõnnetus: üks volinik eksis ja hääletas kogemata vale kandidaadi poolt.

Lugu saab lugeda siit.


Haapsallu tuleb ratastega rong ja aurulaev

Kolmapäevasel Haapsalu vanalinna ettevõtjate, elanike ja linnajuhtide kohtumisel Haapsalu Raamatus olid kõneks ratastel rong, aurulaev ja Karja tänava küsimus. Tulevast suvest hakkab Haapsalus sõitma väike ratastel rong ja hiljemalt suve lõpuks peaks Haapsallu saabuma ka teine atraktsioon — aurulaev.

Mikk Lõhmus paneb end vallavanemana proovile

Lääne–Nigula volikogu valis neljapäeval ühendvalla esimeseks vallavanemaks Saue abivallavanemana töötava Mikk Lõhmuse.

Lääne-Nigula ühinemisläbirääkimistel eksperdina osalenud Lõhmus näeb ühisvallas head võimalust end proovile panna ja kogeda, kuidas uus vald praktiliselt toimima hakkab.

Ehituslubade väljaandmisel ununevad põhjendused

Läänemaa omavalitsused jätavad ehituslubade väljaandmise otsuse tagamaa tihtipeale selgitamata, näitas maavalitsuse korraldatud ehituslubade järelevalve. Maavalitsus kontrollis sel sügisel omavalitsustes aasta jooksul välja antud 247 ehitusluba. Möödalaskmisi oli enamikus lubades, aga suuremaid eksimusi leiti 13 puhul.

Haapsalu laste Türgi-muljed

Novembri lõpus Comeniuse projektiga Türgis käinud Haapsalu algkooli 6.b klassi lapsed said teada, et kuigi Türgi lapsed peavad koolivormi kandma ja koolis koolitoitu ei pakuta, on nad täpselt samasugused varateismelised nagu Eesti lapsedki.

Krista Kumberg jõulunäidendist

“Hakka või taimetoitlaseks,” kahtles Krista Kumberg pärast seda, kui oli ära vaadanud Aidi Valliku kirjutatud ja Aivo Paljasmaa lasvatatud jõulutüki “Kas notsu näeb jõule?”

Kuidas Ridala õhust paistab?

Ridala valla Vilkla küla elanik Jüri Serman käis ühel suvepäeval koos Jaano Rässaga paraplaanilt vaatamas, kuidas Ridala kant õhust välja paistab.

Aasa Ellerhein saab 100

Muusikaõpetaja Aasa Ellerhein tähistab oma sajandat sünnipäeva. Endised kolleegid soovivad talle sel puhul palju õnne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments