Galerii: Taebla lasteaia jõululaat ja -kohvik

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Eile pidas Taebla lasteaia pere koos lapsevanematega jõululaata ja jõulukohvikut. Esimeses müüdi kõiksuguseid meisterdusi, kohvikus ise valmistatud suupisteid.

Lasteaia juhataja Vilja Raamat ütles, et jõululaada ja -kohviku korraldas esimest korda möödunud aastal üks rühm, nüüd aga osalesid ettevõtmises kõik rühmad koos peredega.

“Kõik valmistasid nii küpsetisi kui ka kingitusi,” rääkis Raamat.

Peamiselt looduslähedastest materjalidest meisterdused läksid lasteaia “laadatänaval” hästi kaubaks.

“Kootud päkapikud, lõngast linnud, pajalapid, pärlitega kaunistatud purgid küünlaalusteks, jõulupärjad, isetehtud rütmipillid,” loetles juhataja müügil olnut. Ise ostis juhataja ühe õpetaja oma kõrvitsa seemnetest kuusekaunistuse, mille lapsed koos õpetajaga olid meisterdanud.

“Tore oli just see, et lapsed olid asjad ise teinud, kas koos vanemate või õpetajatega,” ütles Raamat.

Üks isa oli teinud puidust võinuge. Suur tung oli juhataja sõnul ilusatele puust ragulkadele. “Mina mõtlesin, et ju ka mõni isa on teinud – väga ilusad nägid välja,” kirjeldas Raamat. “Aga lapsed olid need ise puuokstest voolinud ja põletanud mustrid peale.”

Laadal ja kohvikus kogutud raha kasutavad rühmad oma tarbeks. Õpetajad koos lastega saavad ise otsustada, kuhu seda kulutada. Eelmisel aastal käis jõululaada korraldanud rühm kogutud raha eest näiteks ekskursioonil.

Juhataja sõnul arendavad päriselulised üritused, kus lapsed peavad ise ideid pakkuma, midagi ette valmistama ning hiljem ka asja organiseerimises kaasa lööma, neis elus nii vajalikku ettevõtlikkust.

“Lapsed õpivad, kuidas olla leidlik ja loov,” ütles Raamat. “Ja et peab oskama raha lugeda,” lisas ta.

Peale selle arendavad säärased ettevõtmised juhataja sõnul kogukonnatunnet. “100% lapsi oli kohal, vanematele meeldis,” sõnas Raamat.

Taebla lasteaed on varem korraldanud teisigi sarnaseid üritusi. Ju hataja sõnul on kevadel plaanis läbi viia lillelaat, mille jaoks lapsed koos peredega taimi kasvatavad.

Taebla lasteaias käib 59 last.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
gucci bags
10 aastat tagasi

I think these gucci bags http://bit.do/guccii are soo friggin lovable!!!<