2013. aasta rahvaspordihooaeg võeti kokku Pärnumaa rahvaralliga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Madis Kruusma – Raimo Laksberg Jõulumäe katsel. Foto: erakogu

Läänemaad esindas Pärnumaa rahvarallil 6 võistkonda neljas masinaklassis. Meie sõitjatel oli nii õnne kui ka ebaõnne. Finišijoont nägi 4 ekipaaži.

2WD-S käis tuline võidusõit, hea enesetundega alustas võistlust Marko Kukuškin – Delvis Tõkke, kes võitsid esimese katse 0,1-sekundilise eduga paari Sander Sepp – Ken Torn ees, teisel olid saarlased jälle 5,3 sek paremad. Kaks järgmist kiiruskatset, kolmanda ja neljanda võitsid taas Kukuškin ja Tõkke, kuid siis oli nende laul lauldud.

“Difri polt läks neljanda katse lõpus pooleks. Reduktor oli all lahti,” kommenteeris Marko Kukuškin. “Sellest saati ei saanud enam midagi head tunda. Pealegi olid meil uued rehvid, millega me ei olnud sõitnud,” lisas ta. Sellele vaatamata tuldi üle finišijoone ja aasta kokkuvõtteks saadi oma klassis EALi arvestuses igati tubli 3. koht.

Nädala pärast on Lätis Balti Karika 3. etapp ja kuna ollakse esimesed, aga vahed on väikesed, siis peab kindlasti ka seal startima.

2WD-V klassis olid stardis Rico Rodi – Raimo Lillemets Virtsust, aga nende auto mootor lõpetas koostöö 5. kiiruskatsel.

J-18 klassis olid oma kolmandal võistlusel stardis Rauno Uustalu – Martin Tamm, aga nendel purunes rehv vastu äärekivi sõidust ja pärast läks puruks ka veel tagavara, seekord katkestati.

SU-klassis olid stardis 3 ekipaaži ja sellest klassist toodi Läänemaale ka ainuke poodiumikoht. Sander Ilves – Siim Nõmme olid päeva esimeses pooles hädas generaatoriga, kuna laadimine kadus. Aga teeninduses sai see korda ja lõpuks tuli rallilt 3. koht ning tänu sellele ka aasta kokkuvõtteks SU-klassi 3. koht.

Paar Egert Jakobi – Bruno Jakobi ei saanud alguses hoogu üles, kuna esimesel katsel purunes klaasipuhastaja süsteem ja autost väljanägemine oli null. Jakobid oma sõiduga rahule ei jäänud, sest osatakse paremini. Finišisse aga tuldi ikkagi puhaste paberitega, mis on hea, sest sellel rallil oli kaardilugejal väga tähtis roll lugemisel ja arvutamisel. Sõideti karussellsüsteemis ja ka platside peal, kus tuli joonist jälgida. Neile tuli oma klassi 8. koht.

Kolmas ekipaaž SU-klassis oli Madis Kruusma – Raimo Laksberg. Kuna ralli oli ka Balti karika arvestuse 2. võistlus, millest osa võetakse, siis olid neil kaalul kahe võistluse – ka SU karika – arvestuse punktid. Asuti jahtima favoriite. Eelmisel aastal oldi sunnitud Pärnumaal katkestama ja nii taheti kindlasti tulla lõpuni, et sõita päeva naela, Jõulumäe katset. Jõulumäe katse läbiti võrreldes eelmise aastaga vastupidi, aga oli sellele vaatamata lennuline. Seda katset ääristavad männid, mis vigu ei andesta, rada on kurviline ja kulgeb üles-alla.

Kruusma–Laksberg pakkusidki rahvale lennukat sõitu ja jäid selle katsega kõige enam rahule. Pärnumaa rahvarallilt neile 5. koht, aga Balti Karika arvestuses ollakse pärast teist osavõistlust 2. kohal ja loodetakse ka kohta hoida, kuna nädala pärast Läti rallil ei stardita.

2013. aasta tulemused leiab järgmistelt aadressidelt:

http://rally.ee/?a=a060&b=5037&c=2013
http://rally.ee/?a=a060&b=5036&c=2013
http://rally.ee/?a=a018&b=4282
http://rally.ee/?a=a018&b=3171
http://autosport.ee/rallyreg/public/series_file/Rahvaralli%20punktid%202013%20loplik.pdf
http://autosport.ee/rallyreg/public/series_file/EAL%20punktitabel%202013%20N-2.pdf

Uue hooaja esimene võistlus on juba 14. detsembril, kui algab Lääne regiooni MV 2014 ja Premia Hepa Cup 2014 rahvasprindis. Korralduskohaks on traditsiooniline Kiltsi lennuväli.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments