Valmis Läänemaad läbiva elektriliini trassi asukoha II eskiis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valminud on teemaplaneeringu „Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramine“ II eskiis.

Harju, Lääne ja Pärnu maavanemad viivad läbi teemaplaneeringu „Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramine“ ja selle strateegilise keskkonnamõju hindamise (KSH) koostamist. Teemaplaneeringu eesmärgiks on Harku-Lihula-Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramine, et viia olemasolev Harku-Lihula-Sindi 110 kV õhuliini trass vastavusse 330 kV pingeklassiga õhuliini trassi nõuetele. Olemasolev 110 kV elektriliin demonteeritakse ning asemele rajatakse uus 330/110 kV liin, millest tulenevalt laieneb liini kaitsevöönd 50 meetrilt 80 meetrile.

Lääne maakonnas kulgeb liin läbi Risti, Kullamaa, Martna ja Lihula valdade. Lõikudes, kus elektriliin kavandatakse uude asukohta, valitakse trassi koridori asukoht variantide võrdluse teel. Tänaseks on märtsis tutvustatud I eskiisi parandatud ja täiendatud ning valminud on planeeringu II eskiis.

Teemaplaneeringu II eskiisiga on võimalik tutvuda planeeringu veebilehel. Samal aadressil saab esitada teemaplaneeringule ettepanekuid ja vastuväiteid.

Teemaplaneeringu II eskiisi avalikud arutelud toimuvad:

· Martna ja Kullamaa vallad – kolmapäeval, 2. oktoobril kell 14 Kullamaal Goldenbecki majas
· Lihula vald – kolmapäeval, 2. oktoobril kell 17 Lihula kultuurimajas
· Risti vald – esmaspäeval, 7. oktoobril kell 18 Risti põhikoolis

Täiendavat infot saab Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna telefonil 472 5616 või e-posti teel: liis.moor@laane.maavalitsus.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments