Juhtkiri: Armetu seis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Meediasse on jõudnud palju nurinat Euroopa toiduabi teemal. Need, kes enim abi vajaksid, jäävad sellest tihti ilma. Samal ajal olla kusagil toidupakile suisa taksoga järele sõidetud.

Haapsalu linnavalitsuse taha ei tulnud eile taksoga mitte keegi, küll aga kepi või kõndimisraamiga. Üks vanur ei jaksanud järjekorras seista ning istus trepil — vast oodates, et järjekord vähemaks jääks. Kui aeg kätte tuli, ei saanud ta sealt enam hästi püsti. Järjekord koosneski peaasjalikult pensionäridest ja invaliididest, kes silmanähtavalt vajavad abi. Kuid et inimene toiduabi vajab, ei tähenda paraku seda, et ta meetme järgi ka abikõlbulik on. Selleks peab olema veel vaesem. Nii ei saagi linn kõigile pensionäridele ja invaliididele abipakki anda, ei jagu.

Kes saab siis paki? Sotsiaalmaja juhi sõnul läheks konkreetsete sissetulekute võrdlemine, st avalduste vastuvõtt ja menetlemine nii kalliks, et sama raha eest saaks portsu abipakke. Nii ei jäägi üle muud, kui jagada toitu elavas järjekorras ja tunnistada, et ideaalset jagamissüsteemi ei ole. Kui ka oleks — kaheksa kilo kuivaineid kedagi vaesusest ei päästa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Google
10 aastat tagasi

Check below, are some completely unrelated websites to ours, even so, they’re most trustworthy sources that we use.

wall mounted racks
10 aastat tagasi

Thanks-a-mundo for the blog article.Thanks Again. Awesome.

ca medical insurance
10 aastat tagasi

wow, awesome blog article. Awesome.

5 dollars
10 aastat tagasi

Thanks for sharing, this is a fantastic blog.Much thanks again. Awesome.

Une-Mati
10 aastat tagasi

Sellepärast et u. 5% inimestest on sündinud lollid/ puudelised jne. ja riik paneb nad teistega võrdstel alusel konkureerima.

Tiina
10 aastat tagasi

Mõistan abijagajate ja abisaajate muresid “ebaõige”jagamise süsteemi pärast!
Kuid miks üldse riigis, kes peab ennast peagi kuuluvaks viie rikkama riigi hulka,
peab sellisest abist osa inimestest elama?

dieet
10 aastat tagasi

Keetsin kord kapist leitud makarone, mis aga vaaritamisega kummiks muutusid ja polnud söödavad. Ma hüppasin pärast naisele turja ,mis jama meil poest tuuakse. Pärast tuli välja, et ämma sõbranna oli kusagilt käruga näljaabist makaronilaadungi ära kaarutanud ja nii sealt midagi ka meile jõudnud. Seega kes saab paki – paki saab kõige tugevam ja tervem !

kodanik
10 aastat tagasi

oleks jagatud 80 kilo per kärss, ikka käiks sama vingumine. Helsinkis käivad täiesti normaalsed eestlased vaestele mõeldud supiköögis söömas. Sõidavad shoppama, selleks raha on, aga supi jaoks ei jätku.

En.
10 aastat tagasi

See, et Eestisse saabub toiduabi välisriikidest on absurd kuubis. Olukord meenutab juba Stalini-aegset Ukrainat, kus inimesed surid nälga kesk viljakat põllumaad. Ühes kommentaariumis poetasin linna arengusuundadega seoses idee taastada linna põldude sajanditepikkune traditsioon. Nüüd selgub, et põllud poleks vajalikud mitte üksnes turismile keskendunud sissetulekuriski maandamiseks vaid sõna otseses mõttes näljaste linlaste toitmiseks. Keskaegset võllast juba soovitakse taastada, otsigem siis koht ka linnamõisale ja põllumaale. Lastele leiduks siis suviti õpilasmalevas tööd ja rohimist, elujõulistel kortermajapensionäridel kah koht, kus käed mullaseks teha ja oma elukogemust rakendada (analoogselt pitssallikudujatest memmedega). Lisaks annaksid kümmekond lehma juba niipalju PÄRIS piima, et reaalne nälg peaks kui… Loe rohkem »

see
10 aastat tagasi
Reply to  En.

rahva lüpsmine ja pügamine käib juba ammu täie hooga(küll turumajanduse, küll sotsialismi sildi all), ainult saak ja kasum kaob kuhugi teadmatusse kaukasse

Madiken
10 aastat tagasi
Reply to  En.

Võib-olla oleksin pidanud ka nendes lugudes üle kordama, et Euroopa toiduabi tähendab seda, et raha tuleb EL-ist, mitte ei tule füüsiliselt makaronid Brüsselist. Baltimaades toodetakse see toit.

kahjuks
10 aastat tagasi

jätkus 8 kg toiduabi ainult esimeseks jagamise päevaks, hiljem oli pakk poole väiksem, aga abi seegi, aitähh Euroopa