Läänlased tõid metsanduse kutsevõistlustelt kaks kolmandat kohta

Madiken

madiken@le.ee

Reedel Ida-Virumaal Alutaguse puhke- ja spordikeskuses toimunud 45. metsanduse kutsevõistluste üldvõitjaks osutus RMK (riigimetsa majandamise keskuse) Pärnumaa võistkond. Kutsevõistlustest võttis osa üle kahe ja poolesaja metsamehe üle Eesti.

Läänlased jõudsid esikolmikusse kahes kategoorias: Koit Ütt RMK Läänemaa võistkonnast sai kolmanda koha metsameistrite võistlusel ja RMK Läänemaa võistkond sai kolmanda koha mälumängus.

Terve päeva kestnud kutsevõistlustel võeti omavahel mõõtu kaheksal alal – metsakasvataja mitmevõistlus, noorendike hooldaja mitmevõistlus, metsameistrite mitmevõistlus, stendivõistlus, mälumäng (kuni kolmeliikmeline võistkond), forvarderi juhtide võistlus, harvestrijuhtide võistlus ja autojuhtide võistlus.

Metsandusorganisatsioonidest oli kõige suurema meeskondade arvuga (15 võistkonda, igast maakonnast üks) esindatud RMK keskus. RMK võistkonnad moodustasid ka esikolmiku – esimene Pärnumaa, teine Ida-Virumaa ja kolmas Põlvamaa esindus.

Kutsevõistluste peakorraldaja Mart Kelk sõnas, et kutsevõistlused näitasid ühte – üle Eesti töötavad väga head ja kogenud metsamehed. „Nende meeste hoolde võib julgelt oma metsa usaldada,“ kinnitas Kelk.

Metsanduse kutsevõistlusi korraldasid Eesti Metsaselts ja Eesti Metsateenijate Ühing.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments