Ridala külade mängud peeti Mäemõisa pargis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jooksustardis on vanemad lapsed. Foto: Aleksander Ender
Jooksustardis on vanemad lapsed. Foto: Aleksander Ender

Aastaid Asukülas peetud Ridala külade mängud korraldati tänavu 18. augustil rajatavas Mäemõisa tervisepargis Panga külas.

Traditsioonilised täiskasvanute spordialad paarissulgpall ja segavõrkpall vältasid terve päeva ja parimad selgusid alles õhtuks. Esikohapaarid sulgpallis olid naistest Ly Märss ja Maret Valk, meestest Janar Kuld ja Johan Laidoner.

Võrkpallis oli kuue võistkonna seas võidukas Parila koosseisus Janar Kuld, Henry Erik, Hele–Mall Erik ja Silvi Kurisman.

Hulganisti, 42, oli osavõtjaid petangis. Lõpuks pääsesid finaali Veljo Metsaäär ja Knud Jessen, kus parem oli Metsaäär. Kolmandaks jäi Helen Erik.

Jõumehe mitmevõistluses tuli sooritada kolm ala — raskustega jooks, sangpommi surumine õlalt ja kangi surumine rinnalt. Meestest võitis Raido Tšmir ja juunioridest Kaido Märss.

Lapsed võtsid mõõtu kõigepealt rahvastepallis. Tasavägise mängu Võnnu ja Panga vahel võitis Võnnu.

Teatejooksu võistkonnas oli neli last ja üks täiskasvanu. Lapsed jaotasid terviseraja ringi (650 m) oma äranägemise järgi, täiskasvanu pidi viimasena läbima terve ringi. Võitis taas Panga Võnnu ees.

Lapsed võistlesid terviseraja jooksus, rulluisu ja jalgratta takistussõidus. Võisteldi kolmes vanusegrupis. Omavanuste vastupidavamad jooksjad olid Urmet Pärna (14), Maily Märss (8) ja Mia–Eliisa Maripuu (6). Rulluiskudega ja jalgrattaga tuli läbida 200 m pikkune slaalomirada. Esimesel alal olid kiiremad Eliis Aksli (13) ja Kleer Jaani (7). Jalgrattasõidus said omavanuste kuldmedalid kaela Urmet Pärna (14), Maily Märss (8) ja Rasmus Nebokat (6).

Spordivõistluste vahele mahtus ka õpetlikku. Grillimise õpiõuel õpetas kutsehariduskeskuse kokandusõpetaja Tiina Sootalu, kuidas köögiviljad grillimisega suupärasemaks saada.

Terve päev oli kasutuses disc–golfi rada. Külade mängude projekti raames paigaldati parki kolm korvi ja viidi läbi lihtsustatud reeglitega õppemäng. See mäng on jõukohane igale eale. Korvid jäävad parki püsima, aga edaspidi tuleb mänguhuvilistel viskekettad ise muretseda. Plaanis on hankida korve juurde, et rada saaks pikem.

Maire Vilbase juhitud kultuurimaastikumäng tähistas kultuuripärandi aastat. Mängus tuli leida juhendis kirjeldatud kultuuripaigad, need pildistada ja lõpuks lahendada suur ristsõna. Ristsõna vastused olid otsitavatel objektidel. Teekonna pikkus oli u 5 km, mida võis läbida mis tahes viisil. Osa võttis kuus neljaliikmelist võistkonda. Mängu auhinnad loositi, pealoosi võitis perekond Vidriku.

Mäemõisa tervisepark sai valitud uueks toimumispaigaks seetõttu, et PRIA projektitoetuste ja kohalike entusiastide abil on vana park korrastatud ja ruumi on mänguplatsideks. Seal sai mitmekesistada päeva sisu ja meelitada osa võtma ka Panga piirkonna rahvast.

Nii oligi. Uudistamas ja osalemas oli palju uustulnukaid. Ettevõtmist soosis veel võrratu ilm. Ridala 23. külade mängude korraldamist toetas kohaliku omaalgatuse programm.

Pille Raudsepp

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments