Talgulised korrastasid Mäemõisa pargi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kalu päästmas. Foto: Pille Raudsepp
Kalu päästmas. Foto: Pille Raudsepp

Laupäevaste “Teeme ära!” talgute peamine ülesanne Mäemõisa pargis oli okste ja puunottide koristamine, sest sügisel pargis tehtud harvenduslõikusel jäi maha palju puurisu.

Pargi korrastamine algas tegelikult juba paar nädalat enne talguid, kui Ridala põhikooli pere käis riisumas ja oksi korjamas. Päris talgupäeval tuli kokku 40 suurt ja väikest töötegijat. Päeva jooksul veeti oksad suurde hunnikusse, korrastati laste mänguväljak ja parandati jalgpalliväravad, korjati olmeprügi ja riisuti lehti. Põrisesid saed, käisid keevitus- ja valamistööd. Tööde käigus päästeti tiigi truupi kuivale jäänud kalakesi ja „juhatati“ vette tagasi.

Rein Viilma organiseeris laste mänguväljaku tasanduse ja kivide äraveo. Puunottide ja okste vedamisel olid abiks kopplaadur (Matis Trei), järelkäruga ATV (Keven Serbin) ja maasturauto, mille rooli asus Triin Suurküla. Mootorsaagidega uhasid Kaido Märss ja Erki Õispuu. Erki organiseeris tsemendi, et laste kaarredel korralikult maasse saaks, Ullo Telliskivi keevitas kokku purunemisohus jalgpallivärava latid. Mõne töövahendi puududes joosti koju abi järele.

Aktiivsemad noored olid Kevin-Jarl Jaani, Marcos Valk, Aulike Põllumägi, Helena Vikat, Sandra Kasepõld ja Kärt Kurisman. Lõpuni pidasid vastu Maret Valk, Silvi Kurisman, Raido Tšmir, Anar Toomemägi, Gina Suurküla, Evely Maripuu, Marit Lempe, Pille Jaani.

Kõige suuremat vatti said küla spordientusiastid Matis Trei ja Kaido Märss, ilma nende mootorjõuta ei saanud hakkama ükski töögrupp. Peale nimetatute olid jälle kohal Ain Kaljuvere, Tiit Kaljuveer, Milvi Triksberg, Aleksander Triksberg, Priit Hänni, Timmo Tammistu, Eha Maripuu, Natalja Lapina, Erna Kibus. Oma panuse andsid ka lapsed: Marten Valk, Kaido Märss (jun.), Maily Märss, Mia Maripuu, Jarmo Lempe, Kai Kurisman, Kleer Jaani, Egor Kasepõld, Marten Suurküla.

Kohaletulnud olid heatujulised ja sõbralikud – just sellised, nagu üks maaküla rahvas peab olema.
Viimane plaanitud töö – laste liivakasti ehitus – lõppes kell 18. Lõunasupi eest aitäh Ridala põhikooli kokale Ester Pihelgasele!

Aitäh kõigile tegijatele, kes oma jõu ja nõuga aitasid taas parandada oma küla miljööväärtust.

Pille Raudsepp

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
10 aastat tagasi

Im grateful for the post.Much thanks again. Awesome.

giay nam cong so
10 aastat tagasi

Very informative article.Really looking forward to read more. Fantastic.

DMV Virginia test
10 aastat tagasi

Major thankies for the blog post. Keep writing.

fx range trader scam
10 aastat tagasi

Major thankies for the blog article.Much thanks again. Awesome.

FB Echo review
10 aastat tagasi

Say, you got a nice article post.Much thanks again. Fantastic.

make money online
10 aastat tagasi

A big thank you for your blog. Will read on…