Ulluta laiul tulevad talgud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eestimaa Looduse Fond (ELF) korraldab 12.-15. augustil Läänemaal Puhtu-Laelatu looduskaitsealal asuval Ulluta laiul talgud.

ELFi talgute korraldaja Siim Kuresoo rääkis, et talguliste abi ja taastamist vajab sealne rannaniit. “Me saame aidata võidelda pealekasvava roostiku ja võsaga, et rannaniit paremini taastuks,” selgitas Kuresoo talguliste ülesandeid.

Ta lisas, et peale töö tegemise on talgulistel võimalus ka üksiku saare idülli nautida ja loodust uurida.

Nagu kogu Eestis, on talgusuvi tihe ka Läänemaal. Näiteks kümmekond päeva tagasi lõppesid kadakatega võitlemise talgud Matsalu rahvuspargi lõunaservas Rannakülas, mis Kuresoo sõnul väga hästi õnnestusid, sest talgulised said sooja vastuvõtu osaliseks. Vaid mõned päevad tagasi said läbi Põgari-Sassi rüditalgud, kus talguliste eesmärgiks oli hooldada rannaniit niidurüdile ja teistele kurvitsalistele meelepärasemaks.

Homme algavad heinateo-talgud Laelatu puisniidul, kus talgulised on seekord saabunud Suurbritanniast. Augusti alguses minnakse kadakatega võitlema Osmussaarele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments