Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi lastelaagrid ühendavad kogukonda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: erakogu
Foto: erakogu

Juba kuuendat suve korraldab Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi oma piirkonna lastele jalgpallilaagreid. Igasuvisest ettevõtmisest on saanud klubi üks tähtsamaid üritusi, mis aitab leida lastele suvel vaheldust ja samas anda ka korraliku treenituse.

Olulisim on aga see, et suvine jalgpallilaager hõlmab meie piirkonna pea kõiki omavalitsusi ja seega on väga suur osa kogukonna liitmisel. Selle aasta laagrist võtsid osa lapsed Lihula, Hanila, Varbla, Martna ja Kullamaa valdadest. Kõik laagris osalejad osalevad ka klubi igapäevastel treeningutel. Eriline oli sel aastal ka see, et laager oli suuresti mõeldud tütarlastele – just need 11–13aastased tüdrukud on klubis pead tõstmas ja saavutamas jalgpallivõistkonna nägu. Osalejate hulgas olid ka poisid ja nii saigi kokku korralik suvest, sportimisest ja üksteisest rõõmu tundev laagriseltskond.

Laagris pakutav on alati läbi aastate olnud lapsesõbralik – kaks treeningkorda päevas vahelduvad lõbusate laagrivõistluste, ujumise, grilliõhtu, sauna ja vabaajamängudega. Lisaks oli selle aasta laagri lõpupeole lastele esinema sõitnud ehtne rokkansambel, kelle muusika saatel peeti kena laagri lõpuõhtu. Sel aastal toimus laager Üdrumal, ja lapsed said kasutada sealseid korralikke elamis- ja sportimistingimusi: võrkpalli- ja korvpalliväljakut ning jalgpalliväljakut, mille klubi koos Üdruma külaseltsiga kahasse rajanud oli.

Meie jalgpallilaagrite ja klubi töö üldse on viinud selleni, et saame maitsta esimesi vilju treenerite näol. Laagris töötasid treeneritena klubi naiskonna kolm mängijat Maarja Jalakas, Anni Ratas ja Kai Simpson. Kogu see nädal näitasid noored treenerid suuri pedagoogi- ja treeneriandeid. Väga põhjalikult olid ette valmistatud trennid, analüüsid, laagrimängud, vaba aja sisustamine. Oleks imeline, kui neist keegi valiks kunagi ka treeneri või õpetaja elukutse.

Laager lõppes autasustamisega, kus kõik said laagridiplomi ja laagrivõistluste parimad ka auhinnad.

Jaanus Getreu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments