Laupäeval saavad lapsed tutvuda graafikatehnikaga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval, 13. juulil algusega kell 12 võõrustab Evald Okase muuseum laste graafikapäeva. Britta Benno õpetab 7-16-aastastele lastele kuivnõela tehnikat.

“Kuivnõel on kõige lihtsam variant sügavtrüki tehnikatest. Nii saavad noored omal nahal tunda, mida tähendab graafika,” ütles Benno.

Tööde teemaks on fantastilised olendid ja muinasjututegelased. Tööprotsess algab ideekavandiga ja pildi graveerimisega metallplaadile. Seejärel kantakse peale värv ning trükitakse tõmmis. Töö käigus saavad lapsed teada, mis on traditsiooniline vabagraafika ja kuidas tehniliselt teostatakse graafilisi lehti.

Graafikapäev kestab 2-3 tundi, see on tasuta. Benno sõnas, et oodatud on ka huviliste laste vanemad. Kursusel osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine järgneval meiliaadressil: brittabenno@gmail.com.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments