Ristil loitsis Raba tänava rahvas elektriliini vastu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Laupäeval oli Risti suurel jaanitulel koos üle tuhande inimese. Foto: Viljar Ansko

Risti Raba tänava elanikud ja nende toetajad süütasid 23. juuni õhtul protestilõkke, et Elering ei projekteeriks Raba tänava äärde parki Harku–Sindi 330 kW elektriliini.

Kohalolijad hoidsid kätest kinni ja loitsisid jaanilõkke ääres: „Looja, kuula meie palvet, anna mõistust võimuväele, et me kodumets siin säiliks, liin ei tuleks Sepamäele.”

Lõkke ääres korjati liini vastu allkirju, lisas Risti elanik Endel Jeeberg ja täpsustas, et Sepamägi on laste liumägi.

Allkirjadega pöördumine on kavas saata ASile Elering, Lääne maavalitsusele, keskkonnaametile, vallavalitsusele ja pressile.

„Teeme ettepaneku viia uus elektriliin üle Tallinna–Haapsalu maantee Õmma raba äärde või paigutada asula piires maakaablisse,” ütles Jeeberg. Tema sõnul ei ole Raba tänava rahvas kunagi varem koos lõket teinud, aga vastuseis liinile tõi rahva kokku.

Harku–Sindi 330 kW kõrgepingeliini kaitsekoridor on 80 m lai. See tähendab 80 m ulatuses lageraiet Risti parkmetsas aleviku ja Tallinna–Haapsalu maantee vahel.

Puistu on aleviku puhkeala, kaitseb rabalt tuleva tuule eest, hajutab maanteemüra ja heitgaase, ütles Jeeberg.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mark
3 aastat tagasi

Liiga vähe loitsisid – kopp uppus maa sisse ainult poolenisti. Nad oleks pidanud ikka kedagi ohverdama ka aga oh teadagi – moodsad ajad ja taheti odavamalt läbi ajada