If Kindlustus: tormikahjustused olid suurimad Läänemaal ja Tartumaal

Madiken

madiken@le.ee

Viimase nädala pikne, rahe ning tugevad tuuleiilid põhjustasid enim kahju Lääne- ning Tartumaal, teatas If Kindlustus.

Maikuu jooksul on If kindlustusele laekunud 15 piksest ning 15 tugevast tuulest ning rahest tingitud kahjuteadet, enim on teateid tulnud Läänemaalt ning Tartumaalt. Piksekahjud olid kõik seotud koduse elektroonikaga, tugev tuul ning rahe tegid liiga katustele.

„Elektroonika kuulub koduse vara alla ning see ei pruugi olla kodukindlustuse lepinguga kaitse all. Soovitame koduomanikel pöörduda oma kindlustusseltsi poole ning selgitada välja, kas kindlustuspakett sisaldab koduse vara kaitset,” edastas kindlustusettevõte.

If Kindlustuse varakahjude osakonna juhi Argo Karo sõnul kaasnevad tihti äikesega tugevad tuuleiilid ning ohus on ka hoonete katused.

„Korterelamus peab ühistu muretsema selle eest, et majakarp kenasti kindlustatud oleks. Vastasel juhul võib tekkida olukord, kus korterid on kindlustatud, aga majakarp mitte ning sellisel juhul tuleb tormipoolt räsitud katusega kaasnevad kulud majaelanikel endil kanda,“ lisas Karo.

Kolmekümnest kahjust 21 on toimunud viimase kuue päeva jooksul.

Maikuus on If Kindlustusele piksest, tugevast tuulest ning rahest tingitud kahjuteateid edastatud enim Läänemaalt (5) ning Tartumaalt (5), aga samuti Raplamaalt (3), Harjumaalt (3), Valgamaalt (3), Põlvamaalt (3), Jõgevamaalt (2), Tallinnast (2), Järvamaalt (2),  Saaremaalt (2), Ida-Virumaalt (1), Võrumaalt (1) ning Viljandimaalt (1).

Kui ilmajamaam lubab äikeselist ilma, soovitab If Kindlustus kodust lahkudes elektroonilised seadmed vooluvõrgust lahti ühendada ning arvestada ka tugevamate tuuleiilidega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments