Fotoklubi liikmed õppisid Koelas eksponaatide pildistamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu fotoklubi teisel väljasõidul osales 35 fotograafiasõpra. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu fotoklubi teisel väljasõidul osales 35 fotograafiasõpra. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval tegid Haapsalu fotoklubi liikmed väljasõidu Koela talumuuseumi, et õppida esemete pildistamist stuudios. Lisaks pildistati muuseumi ümbrust ja loodust.

Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula rääkis, et eksponaatide pildistamist õpetas klubi liige Tarmo Siirak, kes pani muuseumi üles stuudiovalgustid ja näitas, kuidas valgust, ava ja säri sättida. “Päris kasulik asi,” ütles Tarmula.

Tarmula ise õpetas fotograafidele, kuidas pildistada eksponaate õuetingimustes.

Urmas Naudre tutvustas kokkutulnuile muuseumi ajalugu, klubi koosolekul arutati fotoklubi logo konkursile laekunud töid.

Talvel taasasutatud fotoklubi väljasõidust võttis osa 35 klubiliiget ja sõpra.

Tarmula ütles, et klubisse on oodatud ka noored fotohuvilised. “Esimesed võtsime juba vastu,” ütles ta. Haapsalu fotoklubis on nüüd 44 liiget.

Järgmine fotoklubi väljasõit on plaanitud juuni lõpus kahepäevasena kas Toorakule või Nõvale. Suvel tahavadki fotograafid käia ühistel väljasõitudel, sügisest hakatakse taas koos käima Haapsalu kolledži ruumides.

Taasasutatud fotoklubi tuleb oma esimese näitusega välja Valge Daami päevade ajal Haapsalu kultuurikeskuses. Näitusele saab iga klubiliige esitada maksimaalselt kolm fotot vabal teemal ja formaadis.

Augustis võtavad fotoklubi liikmed osa Eesti Fotokunstiühingu kokkutulekust Rõude külamajas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments