Nõva vald on võimukriisis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Enn Laansoo leidis, et võib–olla peakski laskma valla kriisi minna, sest pärast kõrget palavikku tuleb paranemine. Foto: Arvo Tarmula
Enn Laansoo leidis, et võib–olla peakski laskma valla kriisi minna, sest pärast kõrget palavikku tuleb paranemine. Foto: Arvo Tarmula

Reedel peetud Nõva volikogu möödus ägedate piksekärgatuste ja tagasiastumisteate saatel, pole üldse teada, kes järgmise volikogu kokku kutsub.

Volikogu istungil, kus üheksast volinikust oli kohal viis, teatas oma tagasiastumisest kolm liiget, sealhulgas esimees Kalle Saar, aga ka ühendvallaga liitumist toetanud Jana Viks ja Rein Ojala.

Oma sammu põhjendasid nad sellega, et ei saa valda juhtida olukorras, kus volikogu pooldas valla iseseisvust.

Samal põhjusel teatas aprilli keskel volikoguametite mahapanemisest aseesimees ja revisjonikomisjoni juht Enn Laansoo.

Eilsel istungil talle asendajat ei leidnud ja need ametikohad jäid täitmata. Iseseisvuslastest ainsana istungil viibinud Kalle Orumaa ei soovinud ühtegi volikogu ametit võtta, sest arvas, et pole suuteline volikogu vedama.

Kuigi vallavanem Aldo Tamm on läbirääkimisi pidanud, pole asemikku leitud ka vallavalitsuse liikme kohalt lahkunud Maire Koppelmaale.

Juhtideta jäämine seisab ees ka vallaettevõttel Nõva Kilk, mille kõik kolm nõukogu liiget teatasid soovist amet maha panna. Tamm lootis Nõva Kilgile juhataja leida, pidades läbirääkimisi kandidaadiga väljastpoolt valda.

Et volikogule jäi uus esimees valimata, pole praegu teada, kes järgmise volikogu istungi kokku kutsub. Nõva vallasekretär ja valimiskomisjoni esimees Elviira Uusorg ütles, et kustub ilmselt kolmapäeval kokku valimiskomisjoni ja teatab kolmele asendusliikmetele, et nad saavad volikokku tulla. „Kui nad ei tule, läheb asi põnevaks,” ütles Uusorg.

„Olukord on kurb,” tõdes Laansoo. Ta leidis, et võib–olla peakski laskma valla kriisi minna, sest pärast kõrget palavikku tuleb paranemine. „Kui vald on kallis asi, siis seda hoitakse ja selle eest võideldakse. Varsti saame näha, kui kallis vald inimestele üldse on,” ütles Laansoo.

Vallavanem Aldo Tamm ütles volikogu ees, et tema ei taha oma lahkumise kohta veel midagi öelda, sest enne on vaja olulised asjad ära lõpetada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
10 aastat tagasi

Kas teil ka on Laansoo kommentaarid paha lugemine? Pidas vallas kõiksugu tähtsaid ameteid. Võinuks kõike ise teha aga nüüd aind parastab ja süüdistab teisi.

Sluk
10 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Kohe näha, et võõras, kes oli vaid omakasu peal väljas. Ma ei saagi aru, mis “võimust” käib jutt, vald on rahva teenistuses, kuhu kuuluvad patrioodid, mitte omakasupüüdlikud karjeristid. Loodan, et Nõva leiab maasoola omade seast. Tamm tundub tubli, ei karga kohe laevast minema kui mõni auk on välja tulnud.

olaf
10 aastat tagasi

Olin omal ajal EU-sse astumise vastane, olen ka praegu. Kui rahvas otsustas, et astume EU – sse, siis pole midagi parata, peame seda suppi üheskoos sööma. Kummaline on Nõva juhtide käitumine. Laseme jalga ????? Jätame oma rahva maha. Kui sellised juhid niimoodi mõtlevad, siis pole ime, et Nõva vallal olid probleemid. Igast olukorrast on väljapääs, ka siis kui ollakse iseseisvad. Soovin Kalle Orumaal head pealehakkamist ja jõudu sellisest olukorrast väljatulekul. Laansoo, Saar ja muu kamp võiks olla unustatud.

propeller
10 aastat tagasi

võimu kriis oleks siis kui kohapeal mingi võimu alge olemas oleks. aga meil on kõik hooldatavad.

Alati tuleb
10 aastat tagasi

…suur kiire mööda lasta. Ei saa olla nii orjarahvas,et lõpmatuseni Tallinna või Brüsseli käske oodata. Need,kes olid jõuga liitmise vastu,väärivad sügavat austust. Mingid asjad ja otsused peaks kindlasti oma inimeste määrata olema. Ja kuna riik tahab kohalikku otsustusõigust nullida,siis tuleb järgmistel Riigikogu valimistel ka praeguste otsustajate vastu hääletada…

Hinnang
10 aastat tagasi

Kibestunute seltskonnast paistab silma tubli vallavanem. Asjalik vana see Tamm.

Tiit
10 aastat tagasi

Miks Laansoo volikogust minema ei tõmmanud? Teised lahkujad panid kõik kaartile, aga see lehvitas aind tühja paberit ja pani sellega seoses Saare tanki. Kohe näha, et vanad sõbrad 🙂

siis
10 aastat tagasi
Reply to  Tiit

tuleb nentida, et saar on kõik ülejäänud koalitsioonipartnerid tanki pannud. miks muidu osad lambukesed minema lähevad.

Teadja
10 aastat tagasi
Reply to  siis

neid, kes lahkuvad, on solgutatud algusest peale sii-sinna. neil sai sellest villand. kaua sa ikka pealt vaatad, kui kogu aeg kureks tõmmatakse.

körvaltvaataja
10 aastat tagasi

kas siis töesti ei olnud kedagi vahepeal etteotsa panna et pidid vööraid otsima növal oli siis tegijaid mehi kull ning nuud on tagajärjed käes.Uks ilusamaid kohti eestimaal vötke end kokku ja hoidke seda mis on teile kallis vööras ei oska seda hinnata