Lääne Elu paberleht 6. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Teisipäeval avas Haapsalus kunstikooli galeriis värvikirka kevadnäituse soomlanna Pipa Rauhamäki. Foto: Arvo Tarmula
Teisipäeval avas Haapsalus kunstikooli galeriis värvikirka kevadnäituse soomlanna Pipa Rauhamäki. Foto: Arvo Tarmula

Algas ühinemise rahvahääletus

Sel nädalavahetusel selgub, kas rahvas näitab valdade ühinemisele rohelist tuld või ei. Reedel algas neljas põhjavallas rahvahääletus, mis peaks tooma valimiskastide ette ligi 4000 inimest. Ametnikel on ees täistööpäevad, sest rahvahääletus kestab pühapäeva õhtuni.

Juulis tuleb suvebuss

Lääne maavalitsuse korraldatud küsitlus näitas inimeste huvi suvise bussiliini vastu, millega saab igal hommikul sõita Haapsalust Roostale ja Dirhami ning õhtul tagasi. Vaid juulis sõitva suvebussi puhul on tegemist maavalitsuse katseprojektiga.

Pärjati Steni muinasjutuvõistluse parimaid

Laupäeval saab 40 parimat noort muinasjutukirjutajat Tallinna raekojas kätte Steni muinasjutuvõistluse auhinnad.

21. korda peetavale Steni muinasjutuvõistlusele saadeti tänavu 246 muinasjuttu 42 koolist üle Eesti ja kaugemaltki. Kõige kaugemalt jõudis muinasjutt võistlusele Riia Eesti põhikoolist.

Lugu saab lugeda siit.

Vatla mõttetalgutest said mõisatalgud

Vatla rahvas pidas kolmapäeva õhtul kolm tundi koosolekut, et arutada, mis saab edasi küla südamest — Vatla mõisast. Kuigi rahvakoosolek oli välja kuulutatud piirkonna mõttetalgutena, selgus üsna kiiresti, et mõisast ei saa üle ega ümber. Nii said küla mõttetalgutest peagi mõisa talgud, mis kohati läksid päris emotsionaalseks.

Lugu saab lugeda siit.

Haapsalu gümnaasiuminoored tulevad uue muusikaliga

Haapsalu gümnaasiuminoored astuvad ületulevad nädalal rahva ette uue muusikalavastusega „Juhe koos?!”, mis räägib suur– ja väikelinna mentaliteedi põrkumisest.

Lavastaja Kai Tarmula sõnul on tegemist vaimuka ja noortepärase looga, mis põhineb Soome noortefilmil „Pitkä kuuma kesä” ja on vürtsitatud 1980. aastate muusikaga.

Lugu saab lugeda siit.

Värvikirev kevadnäitus

Teisipäeval avas Haapsalus kunstikooli galeriis värvikirka kevadnäituse soomlanna Pipa Rauhamäki. Suured akrüülid ja keraamika on valminud 1,5 kuu jooksul, spetsiaalselt selleks näituseks.

Reisikiri kammerkoori reisist Ungarisse

Haapsalu kammerkoor käis Ungaris oma esimesel rahvusvahelisel konkursil. Sellest, kuidas lumi Eestist Ungarisse viidi ja kulddiplom auhinnana tagasi toodi, kirjutab koori liige Riina Tobias.

Lugu saab lugeda siit.

Peeter Olesk sõnaraamatutest

Peeter Olesk kirjutab sõnaraamatuasjandusest ehk sellest, kui mitut sõnavara–alast teatmeteost on vaja lihtsureliku kodus selleks, et pererahva keelekasutus oleks asjatundlik.

Pastori ja vabatahtliku päevik

Nädala päevikut pidas Haapsalus adventkoguduse pastor ja vabatahtlik päästja Jaanus-Janari Kogerman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments