0

Hanno Pevkur: Kohtupidamisega Läänemaal probleeme pole

Avatar

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Hanno Pevkur (pildil) külastas täna Haapsalut esimest korda justiitsministrina. Pevkur kinnitas Lääne Elule, et on oma valitsemisalaga Haapsalus ja Läänemaal igati rahul.

„Haapsalu on praegu päris õnnelikus ja heas seisus – meil on siin täna kolm kohtunikku,” ütles Pevkur. Ministri sõnul on varsti aasta aega Haapsalu kohtumajas töötanud Tambet Grauberg leevendanud ka Hiiumaa teenindamist. „Ka kohtunikud ise tõid välja, et hetkel kohtupidamisega Läänemaal ei tohiks suuri muresid olla,” ütles Pevkur.

Pevkuri sõnul on justiitsministeeriumi jaoks Haapsalu äärmiselt oluline maksekäsukeskusena. „Haapsalus lahendatakse praktiliselt üle poole kõikidest Eesti tsiviilasjadest, suurusjärgus 40 000 asja aastas. See on üli–ülioluline Eesti jaoks,” nentis Pevkur.

Täna möödus kaks aastat Haapsalu lastekodu põlengust, mille tõttu oli tol ajal sotsiaalministri toolil istunud Hanno Pevkuril Haapsallu tihti asja. „Äng on jätkuvalt hinges. Iga kord, kui Haapsalusse sisse sõita, pilk paratamatult pöördub vasakule,” rääkis Pevkur. „Üks Eesti ajaloo õudsemaid õnnetusi.”

Sotsiaalministeeriumi töö ja otsustega pärast põlengut on Pevkur rahul ka kaks aastat hiljem tagasi vaadates. „Selliseid õnnetusi ei oota keegi. Pärast seda sündmust püüdsime me teha kõik, mis võimalik. Otsused, mida on saadud teha, on olnud õiged.”

Loe intervjuud Hanno Pevkuriga laupäevasest Lääne Elu paberlehest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz