Lõppesid Läänemaa jääraja meistri- ja karikavõistlused

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilne päev jagas Läänemaa jääraja meistri- ja karikavõistlustel nii draamat kui ka õnne. Klasside kaupa olid mõned kohad veel jagamata ja kõik oli eilse võistluse otsustada.

Kohale tuli 57 sõitjat, kellest 33 läänlased.

Rada oli esimeses voorus hea pidamisega, kuna sadas jäidet. Nii sai üle hulga aja mõnuga sõita, sest libisemist oli minimaalselt. Draamat jagus 4WD-klassi, kus tänu stoppmärgi eiramisele sai alles 5. koha seni üldtabelis 2. kohta hoidnud Rainar Leibak. See tähendas aga omakorda seda, et võrdsete punktide korral sai määravaks kõrgem koht viimaselt võistluselt. Siin oli esikolmik karika arvestuses: Silver Sõmer, Edgar Jõgi ja Rainar Leibak.

Meistrivõistluste arvestuses oli esikolmik: Rainar Leibak, Raido Pärn ja Kalle Kruusma. Üllatavalt kiire oli Kaido Saul, kes sai 4. koha.

Esiveoliste klassis oli esikolmik täna KR Racingu meeste päralt: Marek Järlak, sarja liider Valmar Gilden ja Rene Kanniste. Sarja võitis nii meistri- kui ka karikavõistluste arvestuses Valmar Gilden.

Meisrivõistluste arvestuses oli teine Rutmar Raidma ja kolmas Innar Rohula.

Karikavõistluste arvestuses oli teine Eero Labotkin ja kolmas Rene Kanniste.

Tagaveoliste klassis oli Konstantin Vedennikovil ja Marko Kukuškinil mängus 2. ja 3. koht, aga asja tegi põnevaks Sander Ilves, kes otsustas kaasa teha oma VAZ 21063-ga ka selles klassis ja napsas esimeses voorus 2. koha. Lõpuks pani päev varem kestvussõidul osalenud Konstantin oma paremuse käiku ja võttis läänlase Marko Kukuškini ees 3. koha. Esikoha sai kindlalt Herki Ilves, teine oli Reigo Kleemann.

Meistrivõistluste arvestuses oli esikolmik: Reigo Kleemann, Marko Kukuškin ja Raino Kleemann.

SU-klassis käis võitlus nelja mehe vahel, kuigi Sander Ilves pani esimeses voorus sellise aja ette, mida ei suutnud keegi üle sõita. Teises voorus unustas ta numbri vahetada ja sõit tühistati.

Südilt sõitsid Kristian Pints, Kalle Kruusma ning Bruno Jakobi, kelle vahel käis võistlus poodiumikoha pärast. Paraku jäi napilt 1,5 sekundi kaugusele 3. koht Bruno Jakobil, aga kuna ta on sõitmas esimest hooaega, siis on see igati tubli saavutus.

SU-klassis oli karikasarja esikolmik: Sander Ilves, Kristian Pints ja Kalle Kruusma. Meistrivõistluste arvetuses: Sander Ilves, Kalle Kruusma ja Madis Kruusma.

J-18-klassis oli vaieldamatu liider Keven Serbin, kes võitis eilse sõidu ja ka mõlema sarja arvestuses.

Poistega võttis mõõtu Chrislin Sepp, kes oli ka eelmisel etapil stardis. Eile pidid tema paremust tunnistama noorukesed Jako Allika ja Martin Jaanus.

Karikaarvestuse oli teine Kristian Pints ja kolmas Egert Jakobi.

Meistrivõistluste arvestuses oli teine Egert Jakobi ja kolmas Kaido Märss.

Naistest oli omale juba võidu peaaegu tasku pistnud Piret Gilden, kellele oleks olnud vaja ainult paari punkti. Ta võttis ka eile kindla võidu.

Ülejäänud poodiumikohtadele käis tuline võitlus, kust tulid võitjatena välja Triin Laiverik ja Helena Ungert. Katrin Hattul eile sõit ei klappinud ja nii jäi ta mõlemas sarjas neljandaks.

Esikolmik oli nii meistri- kui ka karikasarjas: Piret Gilden, Helena Ungert ja Ly Märss.

Kokku võttis sarja viie etapi peale eri klassides osa üle 160 võistleja, millega loevad korraldajad sarja kordaläinuks. Tore oli näha, et noored on huvitunud sõidust ja ei karda ka vanematega rinda pista.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments