Arvo Tarmula ja Pille Kaisel said kodanikupäeva aumärgid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Arvo Tarmula ja Pille Kaisel Andrus Ansipi ja Ken-Marti Vaheri vastuvõtul. Foto: Katrin Pärnpuu
Arvo Tarmula ja Pille Kaisel Andrus Ansipi ja Ken-Marti Vaheri vastuvõtul. Foto: Katrin Pärnpuu

Täna Stenbocki majas toimunud pidulikul vastuvõtul andsid peaminister Andrus Ansip ja siseminister Ken-Marti Vaher üle kodanikupäeva aumärgid neljateistkümnele inimesele, sealhulgas läänlastele Arvo Tarmulale ja Pille Kaiselile.

Aumärkide saajate kandidaate esitasid maavanemad, Eesti Linnade Liit, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit ning Eesti Kaitsevägi, samuti mitmed eraisikud. Ettepanekuid laekus kokku 31, mille vaatas läbi siseministeeriumi juurde loodud riigiasutuste ja kodanikeühenduste esindajatest koosnev komisjon.

Lääne Elu fotograafi, kogu Läänemaa piltidesse jäädvustaja Arvo Tarmula esitas maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Anneli Vaarpuu.

Metsküla algkooli direktori, Matsalu-Metsküla kogukonna ühendaja ja arendaja Pille Kaiseli esitas Lihula vallavalitsus. Pille Kaisel räägib Metsküla kooli loo Facebooki leheküljel “Julged hoolida?”.

Arvo Tarmula muljeid kodanikupäeva aumärgi üleandmisest saab lugeda homsest Lääne Elu paberlehest.

Kodanikupäeva aumärgid said veel:

* Elve Joon (esitaja Viljandi maavalitsus) – endine õpetaja ja pensionär, külaliikumise ühenduse „Kodukant“ Viljandimaa aktiivne eestvedaja juba üle 10 aasta, küla- ja seltsielu arendaja nii kohalikul kui maakondlikul tasandil.

* Ülle Kauksi (esitaja Meremäe vallavalitsus) – vabakutseline kirjanik, tegutsenud aktiivselt seto pärandkultuuri säilimise nimel ja kaasanud ka kogukonda kohuse- ja vastutustundlikult suhtuma oma esivanemate pärandisse.

* Hans Veimann (esitaja Rapla maavanem Tiit Leier) – 42-aastase staažiga Märjamaa Kultuurimaja kinomehaanik.

* Henno Sepp (esitaja Pärnu maavanem Andres Metsoja) – pensionär, rahvakultuuri säilitaja ning seltsielu ja huvitegevuse eestvedaja Pärnus, Pärnumaa külapillimeeste päevade ja akordionistide ning filatelistide aastakokkutulekute peakorraldaja.

* Heino Kerde (esitaja Hiiu maavanem Riho Rahuoja) – pensionär, üks Vabadusvõitlejate ja Represseeritute Hiiumaa Ühingu asutajatest. Tema elutööks kujunes II Maailmasõja rinnetel hukkunud hiidlastele monumendi püstitamine Kärdla parki.

* Helle Anijärv (esitaja Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit MTÜ Mondo ettepanekul) – Tartu Hiie Kooli geograafia- ja majandusõpetuse õpetaja, kellel on pikaajaline praktiline kogemus ja mitmekülgsed teadmised kuulmise ja kõne erivajadustega lastega töötamisel. Tema eestvedamisel osalevad õpilased paljudes Euroopa Liidu ja ülemaailmsetes projektides ning tema juhendamise ja tegutsemise tulemusena kuulub Tartu Hiie Kool UNESCO Ühendkoolide võrgustiku koosseisu.

* Enno Ottis (esitaja politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur) – ametilt turvamees, abipolitseiniku teenistuses alates abipolitseinike formuleeringu loomisest Põltsamaal 2002. a aprillis. Põltsamaa konstaablijaoskonna teeninduspiirkonna parim abipolitseinik nii tegevuse mahult kui kvaliteedilt.

* Dein-Tom Tõnsing (esitaja politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur) – Kaitseliidu peastaabi vanemspetsialist, pikaajaline abipolitseinik ja Tallinna kesklinna politseijaoskonna abipolitseinike juhtfiguur, enda tegevusega aidanud Põhja prefektuuri abipolitseinike värbamisel ja kaasamisel ning abipolitseinike tegevuse tutvustamisel.

* Kairit Numa (esitaja Põlva maavanem Ulla Preeden) – Põlvamaa Puuetega Inimeste Koja tegevdirektor alates 1997. aastast, aktiivne ja järjepidev Põlvamaa Puuetega Inimeste Koja arendaja, korraldades teabepäevi ja koolitusi ning edendades koostööd erinevate puuetega inimeste ühenduste vahel. Aktiivne ühiskondliku elu tegelane, kelle eestvedamisel tegutseb ka Põlva toidupank.

* Elvira Reiman (esitaja välisministeerium) – pensionär, Peterburi Eesti seltsi kauaaegne juhatuse liige ja organiseerimis- ja teavitamistöö eest vastutaja.

* Urve Toompuu (esitaja Loksa Linnavalitsus, SA Loksa Kultuur, Loksa gümnaasium) – Loksa gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja, silmapaistev ja tulemuslik aineõpetaja, MTÜ Viinistu Külaseltsi juhatuse liige ja küla kultuuriliste sündmuste korraldaja, Viinistu küla ajaloo koguja ja muuseumi varade haldaja ning Viinistu hümni autor.

* Liia Hänni (esitaja välisministeerium) – e-Riigi akadeemia sihtasutuse e-demokraatia programmi direktor, rahvusvahelise avatud valitsemise partnerluse Eesti vabaühenduste ümarlaua eestvedaja ja Eesti Vabariigi kodanikukasvatuse järjekindel edendaja, kodaniku ja riigi vahelise dialoogi võimaluste leidja ning dialoogis sündinud ideede realiseerimise innukas toetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
toreon
10 aastat tagasi

Tublid mõlemad.