Lääne Elu paberleht 22. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu käsitööseltsi on 20 aasta jooksul juhtinud kolm naist: peale Silvi Saarlo ka Aime Edasi ja 2010. aastast Mirje Sims (pildil). Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu käsitööseltsi on 20 aasta jooksul juhtinud kolm naist: peale Silvi Saarlo ka Aime Edasi ja 2010. aastast Mirje Sims (pildil). Foto: Arvo Tarmula

* Lääne Elu uuris, kellelt omavalitsused tuleval aastal elektrit ostma hakkavad ja mis hinna keegi välja kauples. Kõige aktiivsem elektripakkuja on olnud Eesti Energia.

* Haapsalu käsitööseltsi 20. sünnipäeval sõid pidulised ära kaks Haapsalu salli mustriga torti.

* Lõuna–Läänemaa noorte haridusteed toetava Kebina talu naispere fondi stipendiumid jäid teist aastat järjest välja jagamata, sest taotlejaid napib. Stipendiumifondist saavad taotleda edasiõppimiseks toetust Lihula gümnaasiumi lõpetanud, eelistatud on aga Hanila vallast pärit noored. Probleem on eelkõige selles, et Hanila vallast ei minda enam Lihulasse õppima.

* Keskkonnainspektsiooni hinnangul ei saa süüdistada Haapsalu jahiseltsi keelualal jahipidamises, sest keskkonnaamet kaotas jahikeeluteatise ära. Haapsalu jahiseltsi mehed pidasid oktoobris Ridala valla taluniku Ülo Tammanni maadel jahti, sest ei teadnud, et see on keelatud. Tammann oli mais teinud taotluse jaht keelata. Selgus, et keskkonnaamet aga oli jätnud jahiseltsi sellest teavitamata ja dokumendi ära kaotanud. Keskkonnaameti pressiesindaja sõnul oli kadunud jahikeeluteatisi veel ning süüdi oli kadumises IT-süsteem. Nüüdseks on viga IT-süsteemis leitud ja likvideeritud.

* Ekspoliitik ja energeetikaspetsialist Taavi Veskimägi hoiatab, et kui tuuleenergiaettevõtetele ei kirjutata seadusesse kohustust amortiseerunud tuulikud maha võtta, muutub see tulevikus Eestis probleemiks.

* Intervjuu Haapsalu politseijuhi Margus Kaldmaga: teist nädalat kütab terves Eestis kirgi politseivaba Lihula teema. Parlamendiliikmed, arvamusliidrid ja ajakirjanikud on šokeeritud, et terve linn jääb politseinikuta. Tegelikult ei ole Lihula mingi halb erand, vaid peegeldab olusid tervel Läänemaal. Patrulle on maakonna peale kogu aeg väljas üks. Ainult kuumemail aegadel lähevad välja lisapatrullid, mis saadetakse tavaliselt maakonna äärealadele — Nõva, Risti, Lihula–Hanila.

Intervjuud saab lugeda siit.

* Hiljaaegu ilmus Mihkel Mutilt uus romaan „Kooparahvas läheb ajalukku”, millele on autor lisanud täpsustuseks „Saatuselugusid seltskonnakroonikast”. „Häbi öelda, aga üle pika aja olen enam–vähem rahul. Esiteks, kuna see teema on nüüd ära kirjutatud, oleks justkui koorem südamelt langenud. Teiseks, ega ma palju paremini praegu oskaks,” ütleb ta Lääne Elule.

* Krista Kumberg hindab Ilon Wiklandi värskemat loomingut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments