Canzone astus Hiinas võistlustulle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ulrika Grauberg ja Canzone koori 10. sünnipäeva kontserdil. Foto: Arvo Tarmula
Ulrika Grauberg ja Canzone koori 10. sünnipäeva kontserdil. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu tütarlastekoor Canzone astus täna Hiinas rahvusvahelisel koorikonkursil võistlustulle, tulemused saab teada pühapäevasel auhinnagalal.

Canzones laulva 15-aastase Diana Velbergi ema Riima Velbre ütles, et tütre sõnul läks neil tänane konkursil ülesastumine väga hästi.

Tüdrukud koos dirigentide Ulrika Graubergi ja Karin Lükk-Raudsepaga jõudsid konkursipaika kolmapäeval. Lennati Helsingist Hong Kongi, sealt sõideti bussiga Guangzhou linna Lõuna-Hiinas.

“Vanemate mured on suured – see on ju hoopis teine tsivilisatsioon,” rääkis Riima Velbre oma tundest saata laps nii kaugele. “Peamine hirm oli söögi pärast.” Tütar on praeguseks kirjutanud, et toidud on Hiinas viletsamad kui meil.

Eile andis koor ka ühe kontserdi, pärast seda said lauljad vaba aega ja oli mahti poodideski käia. “Tütar kirjutas, et nii stagnaaegne, vanaaegne tundub kõik ümberringi,” ütles Riima Velbre. “Aga Hiina lapsed olevat maailma kõige ilusamad lapsed,” lisas ta.

Lõuna-Hiinas on praegu suviselt soe – üle 20 kraadi –, tüdrukud käivad retuuside ja toppidega.

Homme ootab lauljaid ees linnaekskursioon ja veel üks esinemine. Konkursi tulemused tehakse teatavaks pühapäevasel auhinnagalal.

Koju jõuavad läänlased teisipäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments