Ajakiri Naised: Läänemaal saab purjetada ka kuival maal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

“Läänemaa võib tunduda võõrale veidi trööstitu, pole siin suuri turismimagneteid ja linnasidki on vaid kaks, Haapsalu ja Lihula. Seda põnevam on avastada selle kandi puutumatut loodust,” kirjutab Daisy Lappard selle nädala ajakirjas Naised artiklis “Läänemaa rabades ja mere kaldal”.

Ta leiab, et loodusesõbra jaoks on Läänemaa tõeline pärl – siin leidub hulgaliselt matka- ja terviseradu, neid on nii soodes kui ka metsades ning erineva raskusastmega. Matkamisest ekstreemsema elamuse otsijal tasub minna Roostale proovima sealset seiklusparki, kus mõni koht on raske isegi heas vormis olevale seiklejale ja pärast raja läbimist on tunne nagu trennist tulles. Kõrgusepelgajail on aga võimalus end proovile panna Roosta rannas lainelaual surfates.

Mere lähedusest hoolimata harrastatakse Uuskalda spordi- ja puhkekülas purjetamist hoopis kuival maal. Juhtub sedagi, et tugev tuul paadikese külili keerab, kuid sõitjale pole sellest mingit ohtu, vaid pisuke närvikõdi.

Juttu on veel Nõva ranna laulvatest liivadest ja Nõva puukirikust, ühest Eesti väiksemast. Pikemalt tutvustab artikkel Altmõisa külalistemaja. “Vaikus, eraldatus ja avarus tekitavad mulje, nagu asuksid maailma äärel,” kirjutab Lappard.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments