Lääne Elu paberleht 11. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Anu Raagma rannarootsi käsitööga Helsingis silgulaadal. Foto: Kaire Reiljan
Anu Raagma rannarootsi käsitööga Helsingis silgulaadal. Foto: Kaire Reiljan

Raudteemuuseum on kimpus vandaalitsejatega

Haapsalu raudteemuuseum on hädas vandaalitsejatega. Laupäeva pärastlõunal muuseumile kuuluva vaguni tulekahju oli muuseumile juba kolmas põlemine ja kes teab mitmes vandaalitsemine. Nii pahandusterohket aastat pole muuseumil varem olnud.

Läänemaal lasti rekordsarvedega põdrapull

Laupäeval lasid Tuudi jahiseltsi jahimehed põdrapulli, kelle sarvede laius küünib Eesti rekordi lähedale — sarvede vaheks mõõdeti 131 cm.

Küttepuud on mullusest odavamad

Küttepuud on tänavu sügisel mitu eurot odavamad kui mullu, mil hinnad olid viimase viie aasta kõrgeimad. Enamasti on puud talviti odavamad, sest inimesed varuvad talvepuid peamiselt kevadel-suvel. Samas võib ootamatult külm talv puuhinda tõsta.

Matsalus saab korda kolm puhkekohta

Riigimetsa majandamise keskus korrastab ligi 60 000 euro eest novembri lõpuks Matsalu rahvuspargis kokku kolm puhkekohta Penijõel, Saleveres ja Rannajõel. Penijõe vaatetorni all on uus rookatusega puhkekoht juba valmis.

Läänemaa elanikkond vananeb ja väheneb

Esmaspäeval avaldatud kohalike omavalitsuste võimekuse uuring ei ole Läänemaa kohta kuigi rõõmustav: elanikkond väheneb ja vananeb eriti kiires tempos, omavalitsused on väikesed ja nende võimekus on pigem kesine kui hea.

Saja võimekama omavalitsuse sisse mahuvad Läänemaalt Haapsalu, Noarootsi, Lihula ja Taebla. Läänemaa kolm tagumist valda on Risti, Hanila ja Martna.

Eestirootslased läksid laadale, sanatoorse kooli lapsed lilleseadkonkursile

Eestirootslased läksid kaljasega Helsingi silgulaadale. Haapsalu sanatoorse kooli laste kaunistatud ratastool sai Sõmeru lilleseadepäevadel taimedisainitöö preemia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ruttu
11 aastat tagasi
lammas
11 aastat tagasi

lammas on elu aeg rohtu söönud tema ei tea vananemisest midagi. ansip käskis teil seemnetest alustada ja käsud on täitmiseks.

NT
11 aastat tagasi

Nõuan ka oma vananemise peatamist.

Darwin
11 aastat tagasi

Vananemine tuleb peatada.On tase!

mida võib ridade vahelt välja lugeda.
11 aastat tagasi

Võtma lehe kokku. Maakondlik valitsustasand ei ole suutnus kümnete aastate jooksul vananemise ja väljarände probleemi lahendada. Pimekurdi mängimine jätkub endise hooga. Maaviletsus on jätkanud eelmiste maavanemate ja kanseliidi tegematajätmiste rada. Läänlane aga edutas aga selle peale Neeme Suure riigikokku, kes tegelikkuses jätkas kanseliidi sissekäidud rada, ilmselt polnud muud võimalustki. Praeguseid maakonnaarendajaid juhtideks nimetada ei saa. Nemad pole suutnus viimase aasta jooksul kohaliku lehe veergudel peale käilakõnede midagi produtseerida. Kodukandiliikumine ja Kala-liiderist on kujunenud üldse kinnise tsunfti asi, kelle juhtide palgad on samasuured kui linnapeal. Kiiselr kiidab temale takka et tegu on paratamatusega – ilmselt pole siia maani selgseks saanud mis… Loe rohkem »

Jukule
11 aastat tagasi

Tee endale selgeks mis on haarang. Arvan, et tegu oli ikkagi tavapärase kontrollreidiga. Mis uudisekünnist sa sellest tahad? Ametnikud tegid rutiinselt oma igapäevast tööd ja oligi kõik.

juku
11 aastat tagasi

Täna päeval oli Taastusravihaigla ehitusel haarang, Politsei ja Piirivalveamet ning Maksu ja tolliamet otsisid ehituselt mustalt palgasaajaid, kas leht sellest ka kirjutab või ei ületanud sündmus uudistekünnist?

Vandaalid
11 aastat tagasi

Raudteemuuseum (loe linn) pole ka midagi teinud, et veeremit vandaalide eest kaitsta: lüüa avad kinni, teha aed ümber, tagada valgustus.