0

Uute tantsude konkursi teemaks on Haapsalu pitsiline pärand

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuursaal. Foto: Arvo Tarmula
Kuursaal. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linn korraldab järgmise aasta 9. märtsil tantsupäeva “Pitsiline Haapsalu”, millega tähistatakse kultuuriministeeriumi ettepanekul ellu kutsutud kultuuripärandi aastat, teatas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Teema-aasta on hea võimalus läbi tantsude tutvustada eelkõige noortele Haapsalu pitsilist pärandit. Selleks kutsuvad tantsupäeva korraldajad osalema Eestis tegutsevaid tantsuloojaid uute teemakohaste tantsudega, mida esmakordselt näidatakse avalikkusele tantsupäeval.

Haapsalu kultuurijuhi Anne Andrejevi sõnul oodatakse tantse kahes põhikategoorias – rahvatants ja vabatants. “Kõik tantsupäeva tantsud peavad olema tantsijate ja nende juhendajate omalooming ning esitajateks võivad olla tantsijad vanuses 4–104 aastat,” ütles Andrejev. “Tantsijate arv kompositsioonis ei ole piiratud.”

Tantsude lühikirjeldusi oodatakse 2013. aasta jaanuari lõpuks. Mõlemas kategoorias antakse välja 250 euro suurune peapreemia ning eripreemiad. Valiku teeb viieliikmeline žürii.

Haapsalu on ajalooliselt tuntud pitsilise linnana, sallid ja rätid on olnud Haapsalu lahutamatuks osaks aastasadu. Lisaks kootud pitside kuulsusele ilmestavad Haapsalu vanalinna uhked puitpitsid, mille parimaks näiteks on Haapsalu kuursaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz