Eile alanud leivanädala motoks on “”Kõige tervislikum kiirtoit”

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilsest kuni 14. oktoobrini toimub Eestis leivaliidu eestvedamisel viieteistkümnendat korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on tänavu “Kõige tervislikum kiirtoit”.

Leivanädala raames saavad kõik lasteaiad ja koolid üle Eesti komplektid leiva-aabitsast ja töövihikust, mida õpetajad võivad kasutada õppematerjalina iga-aastase leivanädala läbiviimisel. Leiva-aabits tutvustab lastele leiva tähtsust ja saamislugu alates esivanemate ajast kuni tänapäevase tootmiseni.
Leivaabitsa koostas lastekirjanik Jaanus Vaiksoo ja illustreeris Maite Kotta.

Leivanädala raames on Delfi uudistekeskkonnas loodud 8.–14. oktoobrini leivateemaline rubriik “Leivanädal”, kus saab lugeda Eesti Leivaliidu liikmete kokku pandud harivat infot leiva- ja pagaritoodete kohta.

Infot leivanädala tegemiste kohta saab leivaliidu kodulehelt.

Leivanädala idee sai alguse Halliste kiriku perepäeval kolmteist aastat tagasi. Ideest kasvas välja Eesti Leivaliidu, Eesti Pagarite Seltsi, Eesti Veskiomanike Ühenduse, põllumajandusministeeriumi ning sotsiaal- ja haridusministeeriumi projekt “Rukkileib meie laual”. Esimene üleriigiline leivanädal toimus 14.–20. septembril 1998.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments