Madis Tiik: Kes oma tervise eest ei hoolitse, maksab arstiabi eest ise

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänases Eesti Päevalehes on intervjuu Vormsi perearsti Madis Tiigiga, kes nädala algusest töötab Soome e-tervise süsteemi arendajana.

Tiik ütleb intervjuus, et inimene peab võtma suurema vastutuse oma tervise eest. Kui veel kakskümmend aastat tagasi oli meil ühe abivajaja kohta viis-kuus abiandjat, siis praegu peaaegu üks kahele ning mõnekümne aasta pärast on ühe abivajaja kohta üks abiandja-maksumaksja. Seega on ainuke võimalus suurendada isiku enda vastutust, anda talle töövahendid, õpetada teda oma kroonilise haigusega ise toime tulema – sest kroonilised haiged on kõige kallimad haiged.

Intervjuust selgub, et 20 protsenti patsientidest ei osta arsti poolt välja kirjutatud ravimeid välja, seega ei täida raviplaani ega parane.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
11 aastat tagasi

Eelmisega täielikult nõus. Lisaks võiks oma ravi eest ise maksta need,kes täis peaga avarii teevad…..

suur mure
11 aastat tagasi

ravimimaffial jääb kasum saamata, arsti juues käies tundub et arsti näol on tegemist ravimifirma müügimehega. tehke staadionid lukust lahti, lõpetage see laste pealt huvi- ja spordiringides käimise eest raha pumpamine ja kaob ära ka põhjus neile tulevikus ravimeid pakkide viisi välja kirjutada