0

Keskkonnaamet teatab

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Keskkonnaamet teatab, et keskkonnaministri käskkirjaga nr 1110 algatati 2. augustil 2010 Hiiu maakonnas Sarve maastikukaitseala kaitse–eeskirja muutmine ja kehtestamine ning 4. augustil 2010 käskkirjaga nr 1117 Hiiumaa laidude maastikukaitseala kaitse–eeskirja muutmine ja kehtestamine. Kaitsealade piiride muutmisest tulenevalt muudetakse vastavalt ka kaitsealadega piirneva Väinamere hoiuala piire Hiiu ja Lääne maakonnas. Keskkonnaameti ettevalmistatud ja vabariigi Valitsuse kehtestatavate mõlema kaitseala ja hoiuala kaitsekorra muutmise määruse eelnõude jm dokumentide avalik väljapanek oli 01.–18. oktoobrini 2010 Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni Kärdla kontoris Kõrgessaare mnt 18 ja Pühalepa vallavalitsuses ning avalik arutelu oli 21. oktoobrini 2010 Kärdlas Hiiu maavalitsuse saalis.

Keskkonnaamet jätkab eelnimetatud eelnõude menetlemist ja korraldab eelnõude uue avaliku väljapaneku. Eelmise avalikustamise käigus muudeti Hiiumaa laidude maastikukaitseala tsoneeringut ning moodustati Kalgi külas Passi piiranguvöönd, Sarve maastikukaitseala kaitse–eeskirjas loobuti kalapüügi mainimisest lubatud tegevuste all, sest kaitsealal kalapüügiks sobivaid veekogusid ei ole (kaitseala merele ei ulatu). Muid muudatusi eelnõudes tehtud ei ole, on vaid täpsustatud sõnastust ja vormistust uute nõuete kohaseks. Uuendatud eelnõudega saab tutvuda 1.–14. oktoobrini 2012 Keskkonnaameti Kärdla kontoris Kõrgessaare mnt 18, Haapsalu kontoris Kiltsi tee 10, Pühalepa vallavalitsuses Tempa külas ja Ridala vallavalitsuses Uuemõisas Tallinna mnt 83. Vastuväiteid ja ettepanekuid saab Keskkonnaametile kirjalikult esitada aadressil Kõrgessaare mnt 18, 92412 Kärdla, või hiiu@keskkonnaamet.ee kuni 15. oktoobrini 2012.

Määruste avalik arutelu on 18. oktoobril 2012 Keskkonnaameti Kärdla kontoris algusega kell 10. Lisainfo telefonil 469 4299.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz