18. september: Ehitusvaidlus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui tegemist on ehitusega, eriti kui ehitaja leidmiseks on korraldatud hange, võib juba ette kindel olla, et kõik ei lähe nii roosiliselt, kui esialgu paistab.

Hangetesse on sama hästi kui sisse kirjutatud, et objekti valmimine venib ja maksumus kujuneb algselt arvatust suuremaks. Halvemal juhul jääb ehitus lausa pooleli, ehitaja kergitab mütsi ja lahkub.

Aga alati ei ole süüdi mitte ainult ehitajad. Viimatine Eesti Ekspress kirjutas, kuidas vesilennukite angaari renoveerimine tõi ehitajale Nordeconile suure kahjumi. Osa sellest moodustas tellija poolt ehitajale kallima hinnaga müüdud vesi ja elekter.

Nüüd vaidleb Haapsalu lastekodu peremajade ehitushanke võitnud Elinord Ehitus sotsiaalministeeriumiga, vaidlustades ministeeriumi leppetrahvinõude.

Et peremajade ehitus viibis, on tõsiasi. Praeguse vaidluse valguses on aga küsimus, kui palju viibis. Ka hoolekandeasutuse juht kinnitab, et mai lõpuks olid majad sissekolimiseks valmis ja kolimisega viivitamine oli asutuse oma otsus.

Kohati meenutavad sellised tellija–ehitaja vaidlused vanasõna pajast ja katlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments