Lapsed tutvusid filmifestivali Haapsalu töötubades putukate ja prügiga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nele, Minna-Liisa, Kariina ja Anna Maria oma pildiga sipelgate ja termiitide elust.
Nele, Minna-Liisa, Kariina ja Anna Maria oma pildiga sipelgate ja termiitide elust.

Tänasel Matsalu loodusfilmide festivali loodushariduspäeval “Hei, putukas!” vaatasid lapsed Haapsalu kultuurikeskuses filmi termiitide salamaailmast, arutlesid nähtu üle, õppisid putukaid joonistama ja pildistama ning tegid kaasa taaskasutusteemalises draama töötoas.

Rõdusaali kunsti töötuppa kogunenud 30 Uuemõisa algkooli last joonistasid Aide Leit-Lepmetsa juhendamisel termiite ja sipelgaid. Marju Pajumets riigimetsa majandamise keskusest ütles piltidele näidates, et joonistajad on putukate elust väga hästi aru saanud. “Siin on näha, millised on töölised, kes on kuninganna ja kuidas nad töötavad,” sõnas Pajumets.

Uuemõisa algkooli 5. klassi õpilane Kariina ütles, et termiitide elust jutustav film oli väga huvitav. “Nad teevad hästi suuri pesasid,” näitas Kariina kätega.

Kunsti töötoaga samal ajal õppisid teised lapsed lossimägedes Urmas Tartese käe all putukatest makrofotosid tegema, kolmas rühm tutvus suures saalis töötoas “Roheline draama – asjade taaskasutamine” Öku ja Mökuga ehk Triin Tarvi ja Anne Andrejeviga.

“Kuna festivali teemaks on sel aastal prügi, oli meie tänase töötoa peaeesmärk näidata, et vanadel mänguasjadel on ka väärtus, nendega saab mänge edasi mängida,” ütles Triin Tarv.

Matsalu filmifestivali filme näeb Haapsalus homsest pühapäevani Iloni Imedemaal ja Nurme bistroos rändurite klubis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments