Muusikakool esitles lippu ja tervitas täiskasvanud õppijaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Direktor Andres Kase demonstreerib Haapsalu muusikakooli 1. septembril õnnistatud lippu. Logo autor on Andres Urb, lipu kujundas Jaan Kelner. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu muusikakooli õppeaasta avaaktus oli sel aastal eriline – esmakordselt tervitati täiskasvanud õppijaid ning õpilastele ja õpetajatele esitleti kooli lippu.

Jaan Kelneri ja Andres Urbi kujundatud lipu õnnistas laupäeval toomkirikus praost
Tiit Salumäe. “Õnnistamise tseremoonia oli hingepalsam uueks õppeaastaks,” ütles õppealajuhataja Mart Kuus. Direktor Andres Kase sõnul ei ole lippu sugugi mitte igal muusikakoolil.

Täiskasvanuõppesse võttis muusikakool vastu 11 inimest – kõik, kes soovisid. Täiskasvanute valitud pillideks on klaver, viiul, saksofon, akordion ja kitarr. Direktori sõnul on enamik varem pilli õppinud.

“Saksofoniõpilane proovis suvel, kas saab pillist hääle kätte – saigi ja hakkas edasi harjutama,” ütles Kase. Esmakordselt puutub oma instrumendiga tõsisemalt kokku üks klaveriõpilane.

Kitarriõpilaste vastuvõtmise tegi tänavu võimalikuks õnnelik juhus – leiti uus õpetaja. Kuut last ja kaht täiskasvanut juhendab sel aastal ameeriklane Josh Cad Wills, kes tuli Eestisse misjonitööle, abiellus ja otsustas siia elama jääda. “Josh, nagu me teda hüüame, suudab natukenegi leevendada kitarriõpetajate põuda,” ütles direktor.

Uusi lapsi võeti muusikakooli sarnaselt eelmiste aastatega – 25. “Demograafiline katastroof ei ole meid veel tabanud,” sõnas Andres Kase.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments