31. juuli: Vana lugu?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

1979. aastal valiti Margaret Thatcher Suurbritannia peaministriks, Iraanist sai islamivabariik, Hiina alustas ühelapsepoliitikat ja Sahara kõrbes sadas pool tundi lund. Haapsalu piiskopilinnuses pandi samal aastal alus Valge Daami suveetenduste traditsioonile.

33 aastat hiljem on siinsed teatritegijad raskes seisus: kuidas rääkida juba 12. lavaversioonis uutmoodi kõigile pähe kulunud legendi?

Tänavuse vabaõhulavastuse „Mängime Valget Daami” käsikirja autorid Enn Vetemaa ja Erki Aule otsustasid vanale loole läheneda uue nurga alt. Rahva ette jõuab kümme pilti ühe suvelavastuse tegemisest, vabalt käiakse ringi ajastutega, taustaks mängitakse USA punki.

Esimeses suures proovis jäi üldplaan segaduses veel hämaraks, ometi tekkis huvi näha, kuidas trupp viib ellu hullu idee.

Tegijad annavad lootust, et kes sel nädalavahetusel etendusele ei jõua, võib tükki uuesti näha tuleval aastal. Esimeste seas on aga parem olla, kasvõi selleks, et uutmoodi lähenemist maha materdada või taevani kiita.

Silvia Urgas

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments