0

Urmas Naudre: “Kihelkonnanädal on kui loominguline haldusreform”

Kylaline

info@le.ee

Lääne-Nigula kihelkonna ajalooline jumalateenistus 15. juulil. Foto: Urmas Naudre
Lääne-Nigula kihelkonna ajalooline jumalateenistus 15. juulil. Foto: Urmas Naudre

Taebla vallavalitsuse kultuuri- ja sporditöö spetsialisti Urmas Naudre sõnul on sel nädalal toimuvad Lääne-Nigula kihelkonnapäevad tekitanud kohalikes nii palju huvi, et rääkida võib lausa loomingulisest haldusreformist.

Pühapäeval kihelkonnanädala avanud vanaaegse korra kohaselt peetud jumalateenistus tõi Lääne-Nigula kiriku rahvast täis. Kirikulised olid 20. sajandi algusele vastavalt riietumisega vaeva näinud ja olustik meenutas “Kevade” filmi. “Probleem oli lausa inimeste äratundmisega,” muheles Naudre.

Jumalateenistusel kanti ette sajandivanune jutlus, erilise hõngu lisas Oleviste kiriku mandoliinikoor.

Pühapäeva õhtul Koela talumuuseumis etenduma pidanud Vana Baskini teatri näidend “Jäägu meie vahele” toimus vihma tõttu Taebla kultuurikeskuses. Pealtvaatajaid jätkus asukohavahetusest hoolimata üle saja.

Ka eilsed töötoad Paliveres, Allika talus ja Saunja külas õnnestusid. Õhtuni jagus kõikjale õpitubadesse kümmekond huvilist.

Täna õhtul toimub kahe väiksema bussiga ekskursioon “Tea ja tunne oma kodukohta”, homme peetakse Koela talumuuseumis rahvariideseminari.

Eelregistreerimist nõuavad kindlasti neljapäevane mälumäng Võntkülas ja laupäevane autoorienteerumine kihelkonnas. Ka laupäevasel Linnamäe pargi laadal kaubelda soovijad peaksid müügikoha eelnevalt registreerima.

Reedeses öökinos Kuliste aasal näeb lisaks Peeter Simmi linateosele “Üksik saar” ja Sulev Nõmmiku kultusfilmile “Siin me oleme” üllatusena filmi Palivere 500. juubeliks püstitatud mälestuskivist. 1993. aastal valminud film digitaliseeriti hiljuti tänu Eesti Kultuurkapitalile.

Taebla kultuurijuht Urmas Naudre on huviga kihelkonnanädala vastu rahul. “Üritus on inimestes elevust tekitanud. Peaaegu nagu loominguline haldusreform,” muigas Naudre.

Rohkem infot kihelkonnanädala kohta leiab Oru ja Taebla valla kodulehtedelt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz