Eesti arhitektid kogunevad Haapsalus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna ja homme kohtuvad Eesti arhitektid, sisearhitektid ja teised arhitektuurihuvilised traditsioonilisel suveseminaril, mis tänavu peetakse Haapsalus.

Seekordne seminar kannab pealkirja „Riigi arhitektuur“ ja keskendub riigi tellitavatele objektidele, riigile kui tellijale, riigile, mis läbi piirangute ja seaduste mõjutab arhitektuuri.

“Puudutame riigi ülesehituse filosoofilist poolt, muu hulgas ka riigiarhitekti tööd,” kirjutas Eesti Arhitektide Liidu projektijuht Liina Guiter. “Käsitleme suurte oluliste objektide problemaatikat, ehk miks nii on juhtunud: EKA, ERM, Balletikool, TLV hoone näidetel – välisarhitektide poolt võidetud olulised objektid ja nende edasine saatus. Mis võiks olla teistmoodi? Miks hooned tulevad just sellistesse kohtadesse ja sellistena, sealhulgas EKA maja. Linnahall ja teised tühjalt seisvad objektid ja nende tulevik, Tallinna mereääre, riigi jätkusuutlikuse ja ka kultuuri / betooni vastandumise teema.”

Seminari peaesinejaks on Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessor Marju Lauristin ning tunnustatud arhitektuuribüroo NL Architects asutajaliige Walter van Dijk. Veel võtavad sõna Elari Udam ja SALTO arhitektid. Suvepäevade raames on võimalus tutvuda värskete EKA ja TTK arhitektuuriteaduskonna lõpetajate magistritöödega ning kuulata autorite lühiettekandeid oma töödest.

Suvepäevade lõõgastavasse ossa kuulub tutvumine sisearhitektide ehitatud purjepaadiga Sigrid, vabamas vormis sportimine, bussiekskursioon Haapsalus ja lähiümbruses Tõnis Padu eestvedamisel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments