0

Eesti arhitektid peavad oma suveseminari Haapsalus

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

14.–15. juulil kohtuvad Eesti arhitektid, sisearhitektid ja teised arhitektuurihuvilised Haapsalus suveseminaril, mille teemaks on “Riigi arhitektuur”, nagu saab lugeda arhitektide liidu kodulehelt.

Kultuurikeskuses ja kuursaalis peetav seminar keskendub riigi tellitavatele objektidele, riigile kui tellijale, riigile, mis piirangute ja seaduste kaudu mõjutab arhitektuuri. Räägitakse ka riigi ülesehituse filosoofilist poolest, muu hulgas riigiarhitekti tööst.

Seminaril käsitletakse ka suurte oluliste objektide problemaatikat EKA, ERMi, balletikooli näidetel. Miks nii on juhtunud, mis võiks olla teistmoodi? Miks hooned tulevad just sellistesse kohtadesse ja sellistena, sealhulgas EKA maja? Kõne all on ka linnahalli ja teised tühjalt seisvate objektide, Tallinna mereääre, riigi jätkusuutlikkuse ning kultuuri ja betooni vastandumise teema.

Seminari peaesinejaks on Tartu ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessor Marju Lauristin ja tunnustatud arhitektuuribüroo NL Architects asutajaliige Walter van Dijk.

Suvepäevade raames on võimalus tutvuda värskete EKA ja TTK arhitektuuriteaduskonna lõpetajate magistritöödega ja kuulata autorite lühiettekandeid oma töödest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz