0

Karuse kirikus peeti pööripäeva palvust

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Praost Tiit Salumäe õnnistamas hooldajaõpetaja Kaido Saaki. Foto: Siim Lilleoja
Praost Tiit Salumäe õnnistamas hooldajaõpetaja Kaido Saaki. Foto: Siim Lilleoja

EELK Karuse Margareeta kogudus tähistas 21. juuni öösel kell 2.09 kirikuaias traditsiooniliselt suve algust pööripäeva palvusega.

Karusel on selliselt toimitud igal pööripäeval, samal hetkel, kui see astronoomiliselt algab – olenemata sellest, kas on öö või päev. Seekord tehti lõke, nagu on eestlastel kombeks olnud juba aastasadu. Tulel on oma maagiline võlu; ta kaitseb ja soojendab, samas aitab inimestel mõista ja mõtiskleda kõige kaduva üle. Seekord palus õpetaja kirjutada inimestel oma nimed paberile, mille ta seejärel lõkkesse viskas, et koguduse liikmed ja teised kohaletulnud saaksid olla edaspidi paremad inimesed.
Kui tavaliselt on pärast palvust mindud kodudesse laiali mõtisklema looduse ja emakese Maa üle, siis seekord olid plaanid teised. Nimelt pühitseti piduliku jumalateenistusega kirikus ametisse koguduse uus hooldajaõpetaja Kaido Saak. Esmalt liikus protsessioon lõkke juurest kirikusse, kus ümber improviseeritud altari, milleks oli ristimisvaagen, meenutati palvete, laulude ja kaasateenimisega Ristija Johannese sünnipäeva ja jaanipäeva.

Pärast seda õnnistas Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe kogudusele uue hooldajaõpetaja ja kogudus võttis ta oma perre palvetega vastu. Pärast õnnistust jagas kõigile armulauda juba uus õpetaja ja meie ühise koostöö algus sai seeläbi ka kinnitust Issandas.

Meelis Malk,
EELK Karuse Margareeta koguduse juhatuse esimees

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz