Läänemaa ettevõtted paiknevad Haapsalus, Ridalas ja Lihulas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

37% Läänemaa ettevõtete koguarvust on registreeritud Haapsalus, 14,5% Ridala vallas ja 9,7% Lihula vallas, teatas Läänemaa Arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Cynne Põldäär.

Selle aasta 1. jaanuari seisuga oli äriregistris kokku registreeritud 2685 Läänemaal asuvat äriühingut, sh 1013 füüsilisest isikust ettevõtjat.

95% Läänemaa ettevõtetest olid alla 10 töötajaga, vaid ühes ettevõttes töötas rohkem kui 250 inimest. 17 ettevõttes oli 50–249 töötajat ja 83 ettevõttes 10–49 töötajat.

Jätkuv suundumus on väikeettevõtete liitumine, otsitakse välisturge ja uusi turunišše, edastas Põldäär.

Maakonna suuremad tööhõivet tagavad ettevõtlusvaldkonnad on puidu-, toiduainete- ja kergetööstus ning puhkemajandus ja kuurort.

Siseturule orienteeritud ettevõtlusvaldkondadest on tööhõive osakaalu tõttu suurim osatähtsus hulgi- ja jaekaubandusel.

Mullu 31. detsembri seisuga oli Läänemaal registreeritud 852 töötut, 2010. aasta lõpu seisuga oli töötuid 1194.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Didem
11 aastat tagasi

ksitlused suht mf5tetu asi ..1. kes tllis (maksis), sellele pmnaee kohe 15% otsa.2. kus kfcsitlus le4bi viidi. Piirkonniti see e4ga erinev.olen ise 2kfcsitlust kohalikus piirkonnas le4bi viinud (nb! pole poliitik) tulemus oli mf5lemal juhul 50/50. fchesf5naga rahvas teeb fckskf5ik mida, kui on eestvedaja vf5i siis agitaator. Sageli kehtib see ka ajakiranike kohta.Asjadesse ei sfcveneta. Peaasi, et linnuke kirja sai!