Läänemaa kergejõustikupäeval jagati medaleid ka üllatusvõitjaile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Naiste 100 m start. Foto: erakogu
Naiste 100 m start. Foto: erakogu

Laupäeval, 9. juunil peeti jahedapoolse ilmaga maakonna kergejõustikupäeva – toimusid maakonna meistrivõistlused kergejõustikus ja Läänemaa XIX suvemängude kergejõustikuvõistlus.

Suvemängude aladena võisteldi 60 m ja 100 m jooksus, 500 m, 800 m ja 1500 m jooksus, kaugushüppes ja kuulitõukes.

Kõik alad peeti neljas vanuseklassis: N ja M 1, N ja M 2, NV ja MV 1 ning NV ja MV 2. Meistrivõistlustel vanuseklasse polnud ja kõikidel suvemängulistel oli võimalus ka meistritiitlit püüda. Meistrivõistlustel olid nimetatud aladele lisaks veel kettaheide, odavise ja kõrgushüpe.

Esimeseks alaks oli pendelteatejooks, mille võitis Ridala valla võistkond Haapsalu ja Taebla ees.

Võistlus jätkud ajakava kohaselt. Ühine võistlus tõi meistrivõistluste arvestuses esile ka need, kes muidu poleks tulnud. Põnevust pakkus asjaolu, et juhuslike hulgas oli ka meistrivõistluste medalivõitjaid. Hea meel oli selle üle, et väikevallad Nõva ja Martna pakkusid tõelist konkurentsi suurtele omavalitsustele. Tasub ära märkida ka see, et meeste kaugushüppe finaalis osales kolm ühe pere liiget: üllatusvõitja Jaan Koppe juunior, pronks Paul Koppe ja veteranist isa Jaan Koppe.
Kõige atraktiivsemad ja pinget tekitavamad alad olidki meeste kaugushüpe ja odavise.

Oma vanuseklassides (suvemängude arvestuses) olid mitmekülgsemad sportlased Liis Simpson (Martna), Ragne Rae (Taebla), Kadri Kaljuvere (Haapsalu), Maret Valk (Ridala), Ly Märss (Ridala), Jaan Koppe jun. (Ridala), Jaan Koppe sen. (Ridala).

Võistluse korraldasid Haapsalu kergejõustikuklubi, Ridala spordiklubi ja spordiliit Läänela.

Ülle Lass

Suvemängude ja meistrivõistluste protokolli näeb Läänela leheküljel.

Suvemängude punktitabelit näeb siin.

Kergejõustikupäeva fotosid näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments