Rahvusvahelist veredoonorluse päeva tähistatakse Kullamaal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäeval, 14. juunil tähistatakse Kullamaa kultuurimajas rahvusvahelist veredoonorluse päeva, mille käigus antakse üle doonorite annetatud kingipakid Kullamaa valla vähekindlustatud peredele.

„Kuna rahvusvaheline veredoonorluse päev on Eestis leinapäev, oleme otsinud tagasihoidlikumaid viise selle tähistamiseks. Seekord teeme seda, toetades Kullamaa vähekindlustatud peresid,“ ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.

Doonorite soovil võttis Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus veebruaris kasutusele annetuskaardid, mis võimaldavad doonoritel vereloovutuse eest tänutäheks mõeldud meened ja maiustused annetada vähekindlustatud peredele. Praeguseks on kogutud 204 kaarti, mille alusel pani verekeskus kokku kingipakid 25 perele.

“Meile teeb suurt rõõmu, et Eestis on palju heasüdamlikke inimesi, kes märkavad abivajajaid enda ümber,” ütles dr Riin Kullaste. “Väikese koha kohta on Kullamaa inimesed aktiivsed vereloovutajad, mistõttu otsustasime kogutud annetuskaartide eest esimesed kingipakid kinkida Kullamaa valla vähekindlustatud ja paljulapselistele peredele.“

Kingid antakse üle kell 14. Nii uued kui ka püsidoonorid on sealsamas kella 15–17 oodatud ka verd loovutama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments