Rannarootsi Grand Prix’l võidutses Marko Asmer

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väiksel pildil Marko Asmer. Fotod: Arvo Tarmula
Väiksel pildil Marko Asmer. Fotod: Arvo Tarmula

Laupäeval, 26. mail Grand Prix kiireima võistlusklassi võitis üle aastate kardirooli istunud Marko Asmer. Päikselisel kevadpäeval toimunud GP-d tuli vaatama ligi paar tuhat pealtvaatajat.

Open klassi põnevaimaks osaks kujunes eelfinaal, kus põneva duelli pidasid omavahel Marko Asmer ja Mario Vendla. Viimane osutas Asmerile väga südikat vastupanu, kuid kunagine BMW Vormel-1 meeskonna testisõitja pani oma kavaluse maksma ning suutis Vendlast mööduda.

Finaalile parimalt kohalt alustanud Asmer kihutas kohe oma teed, teisena lõpetas Vendla, kelle nimele jäi võistluste kiireim ring. Kolmanda koha sai Raha24 Eesti meistrivõistluste hetkeliider Mario Haugas.

Omaaegsel võistlustehnikal kihutasid rajal Eesti endised kardisõitjad. Absoluutset võitjat oli raske välja selgitada, sest võisteldi erinevatel kartidel. Esimesena ületas aga finišijoone Meelis Meemann, teine oli Ott Vanaselja ning kolmas Ülar Jeblakov. Muusikute lippu hoidis kõrgel Elmar Liitmaa, kes suutis endistele proffidele konkurentsi pakkuda ning finišeeruda 5. kohal, Tanel Talve sõitis välja 7. koha.

Rotax Maxi ja Juniori ühises stardis oli peremeheks Aavo Talvar, kes võitis nii eel- kui ka finaalsõidud. Finaali lõpetas teisena Junior-klassi parim Ralf Aron. Max-klassi teine oli Märten Metsaviir ning kolmas Läänemaa oma poiss Kairo Kivi.

Kõige nooremate finaal algas dramaatiliselt, kui võistluse avaringil sõitis ühe kurvi liialt sirgeks liider Kaspar Korjus ning langes võistlejaterivi lõppu. Finaali võitjaks oli Paul August Lääne, teisena finišeerus Martin Leotoots ning kolmas oli Steven Pärnasalu, kes sõitis Micro 60 kardiga ning pakkus sellega Raket-klassi sõitjatele visa vastupanu.

Raha24 Eesti meistrivõistluste teine etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel, 1.–2. juunil Aravete kardirajal.

Karl Mihkel Eller
Eesti Kardiliit

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Hiiemägi
7 aastat tagasi

karduli salad