Augustibluusi teine peaesineja on Lucky Peterson

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

19. Augustibluusi korraldajate kinnitusel on tänavuse festivali teiseks peaesinejaks Matt Schofieldi kõrval Buffalost pärit Lucky Peterson.

Lucky Peterson on bluusimaailma imelaps, kes jõudis koos kaasmaalastest staaridega lavale juba kolmeaastasena. Kuuekümnendate lõpus astus 1964. aastal sündinud mees üles mitmes USA üleriigilises telesaates koos bluusilegendide Willie Dixoni ja James Browniga, viiesena ilmus tema esimene sooloalbum. Augustibluusil astub Peterson üles viieliikmelise ansambliga, kuhu kuulub ka tema tütar Tamara Peterson.

Lucky Peterson on mitmekülgne muusik, kes kirjutab ise muusikat, laulab, mängib kitarri ja klahvpille. Oma pika artistikarjääri jooksul on ta esinenud ning salvestanud koos paljude Ameerika muusika suurkujudega. Juba 17-aastasena oli ta Etta Jamesi bändi kitarrist ning kogu ta elu on jätkunud tuuritades ja salvestades. Aastate jooksul on Petersonilt ilmunud 14 sooloalbumit. Tema 2001. aastal ilmunud album oli ka Grammy nominendiks, lisaks on mehel ette näidata terve rida rahvusvahelisi bluusiauhindu.

Viimastel aastatel on Peterson muutunud paiksemaks ning armastab enda sõnul mängida muusikat peamiselt oma kiriku hüvanguks – seetõttu on Lucky Petersoni ja tema bändi esinemine Augustibluusil eriliseks sündmuseks.

Selle aasta augustibluusil saab seitsmel laval kokku kuulata üle kahekümne kontserdi. Ülevaate esinejatest leiab festivali kodulehelt.

Festivali korraldajate sõnul on Augustibluus viimastel aastatel kõvasti populaarsust kogunud ning bluusituriste on Haapsallu saabumas ka Baltimaadest, Poolast, Venemaalt ja Skandinaaviast.

Festivali passe saab Piletilevis soetada mai lõpuni soodsalt, 26 euroga. Juunis maksab pass 29, juulis 32 ja augustis 36 eurot.

17. ja 18. augustini toimuvat Augustibluusi korraldab LAG Muusikaagentuur koostöös Haapsalu kultuurikeskusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments