Rannarootsi muuseum maksis kingitud maja eest kaks miljonit krooni

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rannarootsi muuseum Haapsalus oli sunnitud ostma muuseumi kinnistu turuhinnast kallimalt, ehkki Teise maailmasõja ajal Eestist põgenenud Karin Norrand oli selle riigile kinkinud, kirjutab Postimees.

Kui 1997. aastal surnud Karin Norrandi poeg Kalle Norrand eelmise aasta mais esimest korda pärast põgenemist Eestisse tuli, uskus ta, et muuseumi kinnistu kuulub Eesti riigile, kuna tema ema tegi selle riigile üleandmiseks kinkekirja.

Külastades muuseumi, mille asupaigas oli tema vanaisa enne Teist maailmasõda kõrtsi pidanud, sai Kalle Norrand oma üllatuseks teada, et järgmisel nädalal ostab muuseum kinnistu tema tütardelt 2,1 miljoni krooni (ligi 130 000 euro) eest.

Põhjus, miks muuseum kingitud kinnistu välja pidi ostma, peitub juriidiliselt vales nüansis, mis muutis Norrandi kinkekirja kehtetuks. Norrand pidi kinkekirja ümber tegema, aga suri enne, kui jõudis seda teha.

Muuseumi endise juhi Alar Schönbergi sõnul nõustusid Karin Norrandi pärijad tegema juriidilise vea tõttu kehtetu kinkelepingu asemele uue. Ühe pojatütre väitel oli vanaema kingitus tingimuslik ja muuseum loobus sellest.

Loe lähemalt teisipäevasest Lääne Elust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments