Läänemaa õpetajate palgafond vähenes

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Valitsus kinnitas neljapäevasel istungil tasandus- ja toetusfondi jaotuse, mille järgi annab riik Läänemaa omavalitsustele hariduskuludeks 4,43 miljonit eurot.

Võrreldes mulluse 4 666 444 euroga on 2012. aastaks Läänemaa omavalitsustele hariduskuluks ette nähtud 4 433 231 eurot ehk 5 prontsenti vähem.

Õpetajate palgaks ette nähtud raha vähenes 2011. aasta 4 000 411 eurolt 3 784 481 eurole ehk u 6 protsenti.

Kõige rohkem kaotas raha Martna vald, millel on tänavu nii õpetajate palkade maksmiseks kui ka üldse haridusrahaks vaid kaks kolmandikku mullusest.

Haapsalu jäi ilma ligi 75 000 eurost õpetajate palgarahast.

Vaid kahele Läänemaa omavalitsusele annab riik haridusraha rohkem – Vormsile ja Orule.

“Alates sellest aastast ei või omavalitsused enam kasutada pedagoogide (õpetajad, direktorid, õppealajuhatajad, tugispetsialistid) palgaks ja täiendkoolituseks ettenähtud summasid õppevahendite soetamiseks,” lisas rahandusministeeriumi pressiesindaja Rainer Laurits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mis palgafond?
12 aastat tagasi

Mitte õpetajate palgafond ei vähenenud, vaid valitsus võttis koolidelt ära võimaluse osta uusi õppevahendieid ja õpikuid.
Huvitav mis eesmärgil? Kas selleks, et uue gümnaasiumi-ja põhikooli seadusest tulenevad uued õppekavad lõplikult põhja lasta? Igatahes segadus ja peataolek suureneb iga päevaga.