Taebla valla fotokonkursi võitis Vendo Jugapuu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vendo Jugapuu oma võidufotoga "Viljapead". Foto: Arvo Tarmula
Vendo Jugapuu oma võidufotoga "Viljapead". Foto: Arvo Tarmula

Eile Palivere avatud noortekeskuses seminaril “Mets on meie sõber” kokku võetud Taebla valla loodusfotokonkurss “Neli aastaaega” tõi võidu politsei- ja piirivalveameti välispiiride koordinatsioonikeskuse ametnikule Vendo Jugapuule.

Jugapuu osales konkursil viie pildiga, auhinnatuks osutus foto “Viljapead”.

Teise koha pälvis žürii otsusel Uve-Rain Uusrand foto “Kevad kullas” eest, lisaks sai autor mitu eriauhinda. Kolmas koht anti Sirle Sootsile foto “Ussikese viimane suvi” eest.

“Pildistasin viljapõldu oma vanaema maja taga Lääne-Virumaal Võhu külas,” ütles võidutöö kohta Vendo Jugapuu. Fotograafiat oma hobiks pidav Jugapuu on konkurssidel osalenud varemgi, Taebla valla auhind oli esimene.

“Ja kohe võit!” tunnustas vallavanem Ülle Erman.

Ermani sõnul eristus esikolmik 166 konkursile esitatud foto seast kohe, kuid esikoha pärast oli tihe rebimine. Erman ütles, et lootis fotodelt rohkem leida Taebla valla paiku, aga võistlus rõõmustas teda siiski heade piltidega. “Parimat leida püüdes otsin fotodelt ikka emotsioone ja neid siin oli,” ütles ta.

Žürii esimehe Rauno Ojassoo sõnul oli Taebla valla fotokonkursi keskmine tase üpris kõrge.

“Siit ei oota tehniliselt keerukaid lahendusi,” ütles Ojassoo. “Harrastajate fotod peavad olema meeleolukad.”

Esikolmiku pildid olid ka Ojassoo kinnitusel teistest tugevamad. “Mind kõnetasid nad kohe ja pärast sain aru, et nii oli ka teiste žüriiliikmetega,” ütles ta.

Konkursi paarikümmet paremat fotot saab näha Palivere avatud noortekeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments