Rahvaloendusel osalenute arv ületas miljoni

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rahva ja eluruumide loendusel on esimese nädala jooksul kodusid külastanud rahvaloendajad kirja pannud üle 100 000 inimese andmed. Seega on isikuankeedid täidetud juba enam kui miljoni Eesti püsielaniku kohta.

Lääne maakonnas on loendatud 17 965 inimest ehk 72% eeldatavast elanikkonnast.

„Esimene nädal möödus siseelamise vaimus. Praegu püsime kenasti graafikus, loendajate töökogemus ja koos sellega ka jõudlus tasapisi kasvab,” rääkis 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse projektijuht Diana Beltadze. „Tööd on piisavalt, sest ehkki loendatud on juba palju inimesi, tuleb loendajatel ka kõik eluruumid kirja panna ja teha oma piirkonnas vajalikud kaarditööd. See on päris suur töö,“ ütles Beltadze.

Koos e-rahvaloendusel täidetud enam kui 880 000 isikuankeediga ulatub loendatute arv juba üle miljoni – 28. veebruari kella 23.00 seisuga oli isikuankeet täidetud 1 006 835 inimese kohta. „Need numbrid sisaldavad ka topeltloendatuid, kuid sellest hoolimata on väga julgustavad,” rääkis Diana Beltadze.

Rahvaloendajad külastavad e-rahvaloendusel mitteosalenud elanikke 20. veebruarist kuni 31. märtsini. Lisaks nende loendamisele, kes e-loendusel ei osalenud, tuleb rahvaloendajatel:

· lõpetada ligi 70 000 e-loendusel pooleli jäänud isikuankeeti,

· külastada leibkondi, kus eluruumiankeet on jäänud pooleli,

· täpsustada tegelik leibkondade ja elanike arv eluruumides, kus mõne leibkonnaankeedi täitmine on jäänud pooleli või on täidetud ekslikult topelt,

· külastada ka neid eluruume, mille püsielanik on loendanud end mujale (nt sissekirjutuse järgi).

Rahvaloendaja tööaeg on iga päev kell 9–21, kuid kokkuleppel inimesega ka varem või hiljem. Rahvaloendaja tunneb ära pildiga statistikaameti töötõendi, rahvaloenduse logoga salli ja sinise kohvri järgi.

Lisainfo rahvaloenduse kohta: www.REL2011.ee.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments