Tänasest saab internetis tulu deklareerida

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänasest, 15. veebruarist saab elektrooniliselt deklareerida 2011. aasta tulusid. Samuti hakkavad teeninduskohad (Läänemaal Jaama 17 Haapsalus) väljastama eeltäidetud tuludeklaratsiooni väljatrükki.

Viimane tuludeklaratsiooni esitamise päev on 2. aprill.

Esimesed tulumaksu tagastused tehakse 28. veebruaril. Kauem läheb nende deklaratsioonide töötlemisega, mis esitatakse paberil – siis alustatakse tagastamisega 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise/tagastamise tähtaeg on sel aastal 2. juulil.

Maksu- ja tolliameti kinnitusel saavad kiirelt, 5 tööpäeva jooksul tulumaksu tagasi vaid õiguskuulekad maksumaksjad. Kriteeriumideks on e-deklaratsiooni esitamine, hiljemalt 31. märtsil esitatud 2010. aasta tuludeklaratsioon, maksuvõlgade puudumine perioodil 15. veebruarist 2011 kuni 14. veebruarini 2012 ja deklaratsioon, mis ei vaja lisakontrolli.

Tänavustest olulisematest muudatustest saab lähemalt lugeda MTA kodulehelt.

Infot saab ka maksu- ja tolliameti infotelefonidelelt:
• 1811 – deklareerimise kohta käivad küsimused, abi nii paber- kui elektroonilise deklaratsiooni täitmisel
• 880 0811 – info füüsiliste isikute maksustamise kohta
• 880 0815 – abi elektroonilisel deklareerimisel ja e-maksuameti/e-tolli kasutamisel.

Elektrooniliselt on tulusid deklareeritud 2000. aastast. Kui siis esitas oma tulud internetis 3% inimestest, siis möödunud aastal saatis oma 2010. aasta tulud elektrooniliselt juba 93% deklareerijatest.
2011. aastal oli tulu deklareerijaid 642 000, sel aastal prognoosib maksu- ja tolliamet 645 000 deklareerijat. Eeldatavalt peaks veelgi suurenema ka e-deklaratsioonide osakaal, prognoositavalt 94%-ni.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments